SANAT - Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Hattat Hüseyin Öksüz Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde genç sanatçılarla bir araya geldi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen “Sanat ve Hayat” konulu konferansa Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı’nın yanı sıra Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa N. Çelebi, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Aykut Özbay, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Latife Aktan Özel, Yrd. Doç. Dr. Ülkü Gezer, Öğr. Gör. Mustafa Eren, Öğr. Gör. Betül Bilgin, Uzm. Sabriye Hilal Arpacıoğlu ve öğrenciler ilgi gösterdi.

Hayatını anlatan belgesel gösteriminin ardından Hattat Hüseyin Öksüz, yine hayatına dair birçok anekdotu akademisyen ve öğrencilerle paylaştı. Hat sanatının gelişiminden bahseden Öksüz, uzun bir süre hattatların yeterli ilgi görmediğini, günümüzde ise elle tutulur bir değişim olduğunu belirtti. Sanatkâr olabilmek için uzun bir süre gerektiğini, hat sanatının sabır ve çok çalışmakla meyvelerini vereceğini söyleyen Öksüz, en büyük duasının “Rabbim bana zaman ver de doya doya yazayım” olduğunu dile getirdi.

Uzun yıllar önce Sidney’deki bir caminin iç levhalarını hazırlayan Öksüz o günleri şöyle anlattı: “Bir gün sabah namazından sonra Sidney’den aradılar, levha istediler. Ancak önce vize alamadım. Daha sonra dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yardımıyla vizemi alıp, Sidney’e gittim. Mihraba Kelime-i Tevhid, diğer levhalara da müminin tarifini, müminde olması gerekenleri yazdım.”

RÜYASINDA HZ. MUHAMMED`İN YAZILARINI İNCELEDİ
Sidney’den dönüşte uçakta uyurken rüyasında Hz. Muhammed’in, yazılarını incelediğini gören Öksüz, bu rüyayı şöyle yorumladığını söyledi: “Kaç defa adını yazdım, hayatım ayetlerle geçiyor; demek ki takip ediyormuş beni.” Öksüz, konuşmasının son bölümünde eserlerinden bazı örnekler sunarak dinleyicilerin gözlerini de doyurdu.



Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Başkan Öküzcüoğlu yılın en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi

Dezavantajı gruplara devlet güvencesi

Saruhanlı'da vefat...

Kayıp Kadın Aranıyor

Kaçak kazıya jandarmadan suçüstü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kaçak tütün operasyonu

Manisa’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

19 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

Özgür Özel’den Muharrem Ekici’ye Sene-i Devriyesinde Anlamlı Anma

Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 2.12.2014 09:12:17 1387 0
Tarih: 02.12.2014 09:12 Güncelleme: 02.12.2014 09:12
Haberi Sesli Oku