Anahtar Kelimeler:
HABER MERKEZİ - Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, beslenmeye bağlı hastalık sayısında artış olduğunu, bu nedenle de son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu ve yerleşmeye başladığını söyledi.

Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, beslenmeye bağlı hastalık sayısında artış olduğunu, bu nedenle de son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu ve yerleşmeye başladığını söyledi.

Her yıl Gıda ve Tarım Örgütü tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü‘nün bu yılki teması, ‘Aile Çiftçiliği: Dünyayı besle, yeryüzünü önemse’ olarak belirlendi. 2014 Uluslararası Aile Çiftçilik Yılı’nın temel amacı açlık ve yoksullukla mücadele, gıda güvenliğinin ve beslenmenin sağlanması, geçim kaynaklarının iyileştirilmesi ve doğal kaynakların yönetimi, çevrenin korunması ve özellikle de kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınma açısından aile çiftçiliğinin önemine dünyanın dikkatini çekerek, aile çiftçiliğini ve küçük ölçekli çiftçiliği öne çıkarmaktır.

Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, beslenmeye bağlı hastalık sayısında artış olduğunu, bu nedenle de son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu ve yerleşmeye başladığını belirtti. Tarım ürünlerinin kimyasallardan arınmış olmasının bir hayli önem taşıdığını vurgulayan Bilge, organik beslenme biçiminin hızla yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi. Bilge, organik gıda sektörünün zaman içinde kilo problemi yaşayan kişilere de alternatif çözümler sağladığını, yeşil çaydan organik reçellere kadar geniş bir yelpazeden oluşan reçetelerin de günlük hayatımızın bir parçası olduğunu ifade etti. Bilge, “Aile çiftçiliği, yani organik ürünlerin hem gelişen hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretimi sektöründe tarımın en etkin unsurlarından biri olduğu bilinmektedir. Ürünün yetiştiği ortam, uygunsuz gıda yetiştirmek, işlemek ve üretmek, besinlere ve içeceklere çeşitli yollarla bulaşan mikroorganizmalar, inorganik elementler, pestisit, insektisit gibi kimyasal öğeler, işlenmiş besinlerdeki zararlı katkı öğeleri, uygunsuz paketleme malzemeleri, radyoaktif kalıntılar, hormonlar, fabrikalardan atılan toksik kimyasallar sağlığı tehdit eden, başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açabilen etkenlerdir” dedi.

Mine Bilge, birçok hastalığa neden olan besinler yerine aile çiftliğinin ön plana çıkardığı organik beslenmeye yönelmenin sağlıklı ve mutlu bir gelecek için önemli olduğunu sözlerine ekledi. 



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
16.10.2014 15:26:56 458 0

Tarih: 16.10.2014 15:26
Haberi Sesli Oku
5.05.2025 11:04:00