MANİSA - Yunusemre İlçesinde yer alan Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde, Model Birleşmiş Milletler Konferansı yapıldı 10-12 Haziran tarihlerinde yapılan konferansa farklı şehirlerden 175 katılımcı katıldı. Türkiye geneli resmî ve özel tüm lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik düzenlen konferans ile öğrenciler kendini resmi ortamlarda daha iyi ifade edebilecek, yeteneklerini ön plana çıkarabilme fırsatı bulacak.

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Model Birleşmiş Milletler konferansı yapıldı. Yunusemre Belediyesi Bedesten Nikah Salonunda düzenlenen törene Ak Parti Manisa Millet Vekili Semra Kaplan Kıvırcık, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ölmez, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Yıldız, Hasan Türek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Bozoğlu, okul müdürleri, veliler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, Hasan Türek Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler Genel Koordinatör Yardımcısı Hande Kapar, Genel Koordinatör Ege Tos, Genel Sekreter Yardımcısı Beyza Samanlı ve Genel Sekreter Melis Şeker sunumları gerçekleştirdi. Öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Sunumların ardından Melis Şeker ve Ege Tosun kürsüye çıkarak organizasyonun startını verdi.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Hasan Türek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Bozoğlu, projedeki hedeflerini dile getirdi. Bozoğlu “Okulumuz Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10-12 haziran 2022 tarihlerinde okulumuzda düzenlenecek olan Manisa il genelinde orta öğretim düzeyindeki öğrencilerimizin katılabileceği Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı açılış törenine hoş geldiniz. Konferansımıza diğer orta öğretim kurumlarında 125 başvuru yapılmıştır. Hedefimiz katılımcıların bilgilerini tecrübe etmelerini sağlayıp çeşitli ortamlarda bu bilgileri amaçları için kullanabilmelerini sağlamaktır. Hasan Türek Anadolu Lisesi olarak vizyonumuz öğrencilerimizin kendilerine olan güvenini artırmak kendilerini ifade etme yeteneğini geliştirme fikirlerini insanlara rahatca anlatabilme becerilerini kazandırmaktır” dedi.

Ak Parti Manisa Millet Vekili Semra Kaplan Kıvırcık ise yaptığı konuşmada Öğrencileri TBMM’ye davet etti. Semra Kaplan Kıvırcık “Biz bu üç günlük organizasyonun sonucunda dereceye giren ve katılan tüm öğrencilerimizi belediyelerimizin destekleri ile TBMM’de davet ediyoruz. Programın küçük bir mükafatı olacak. Bu emeği bu gayreti karşılıksız bırakmamak adına öğrencilerimizi TBMM’ne davet ediyoruz” dedi.



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 13.06.2022 13:29:00 905 0

Tarih: 13.06.2022 13:29

Haberi Sesli Oku