Anahtar Kelimeler: Halitpaşa sorunu

 

SARUHANLI - Saruhanlı´nın Halitpaşa Mahallesi´nde su şebekesi arıza yapınca vatandaşlar susuz kaldı. Duruma müdahale eden MASKİ yetkilileri ise, arızalanan su şebekesi yapılan tamiratın ardından artarda patlaması sonucu mahalle sakinleri bir haftadır susuzluk çekiyor.  

Büyükşehir Yasası ile birlikte Manisa´nın tüm su işlerinden sorumlu olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi MASKİ Genel Müdürlüğü´nün hizmet alanındaki Halitpaşa Mahallesi´nde bazı kesimlerde, içme suyu şebekesi arıza yapınca vatandaşlar, bir hafta boyunca susuz kaldı. Kimi vatandaşlar, mahalledeki Hayratlardan elleriyle traktörleriyle içme ve kullanma suyu çekerek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Suyun olmaması nedeniyle bulaşık ve çamaşır makinelerini çalıştıramayan vatandaşlar, biriken çamaşır ve bulaşıklarını da ellerinde yıkamak zorunda kaldı. MASKİ yetkilileri ise, arızalanan su şebekesini tamir etti ancak arızanın tekrarlaması mahallenin bazı sokaklarını susuz bıraktı. 

?Mahallemizin su sorunu bir an önce çözülsün?

CHP´nin Halitpaşa Mahalle Temsilcisi Turgay Çelemen de, bu mahallede doğup büyüdüğüne işaret ederek, mahalle sakinlerinin yaşadığı su sıkıntısına MASKİ yetkililerinin biran önce çözüm bulmasını talep etti. Halitpaşa Belediye Başkanlığı döneminde, Halitpaşa´da su sorununun yaşanmadığını savunan Çelemen, MASKİ yetkililerine seslenerek, "Mahallemizde bir haftadır su yok vatandaşlarımız su sıkıntısı çekiyor. Yetkililere defalarca müracaat ettik ama bir türlü çözüm bulunamadı. Hangi çağda yaşıyoruz. Mahallemizin su sorunu bir an önce çözülsün.? Dedi. 

?40 Yıllık Eski Tesisat İşimizi Zorlaştırıyor?

MASKİ Saruhanlı Koordinatörlüğü Müdürü Erdinç Karaköse ise yaşanan su sorununu çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ancak şebeke borularının 40 yıllık eski tesisat olması nedeniyle işlerini zorlaştırdığını belirtti. Arızanın yakın aralıklarla belli noktalarda meydana geldiğini belirten Karaköse, arızanın meydana geldiği noktadan su deposuna kadar mesafedeki boruları komple değiştireceklerini de sözlerine ekledi.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 29.07.2016 19:45:44 1055 0
Tarih: 29.07.2016 19:45 Güncelleme: 29.07.2016 19:45
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri