DIŞ HABERLER - Hac görevini ifa etmek üzere kutsal topraklara gelen milyonlarca Müslüman, Kabe-i Muazzam’daki Cuma namazında savaş altındaki mazlum kardeşleri için dualar etti.

Hacı adaylarından mazlum Müslümanlara  dua

Kabe imamı da hutbede özellikle mazlum ve garip olan, savaş tehdidi altındaki Müslümanlar için uzun dualar etti. Dünyanın 70 farklı Müslüman ülkesinde 2014 yılı hac farizasını eda etmek üzere Mekke-i Mükerreme`ye gelen milyonlarca Müslüman Cuma namazında, silahların gölgesinde mücadele veren kardeşleri için dualar etti.
Arafat Vakfesinden önceki son Cuma namazında milyonlarca insan Kabe-i Muazzama`ya aktı. Harem-i Şerif namazından 2 saat önce tamamen doldu. Milyonlarca Müslüman Harem-i Şerif`in etrafındaki sokaklarda, alış veriş merkezlerinde saf tuttu.

Cuma hutbesinde Kabe İmamı, mazlum Müslümanlar için uzun uzun dualar etti. Namazdan sonrada yüz binlerce insan, ateş altındaki Müslüman ülkelerindeki kardeşleri için Allah`a niyazda bulundular. Bu yıl arefe gününün Cuma`ya denk gelmesi sebebiyle bir hafta önceki Cuma namazında Müslümanlar Mekke-i Mükerreme`nin sokaklarını doldurdular. Cuma vakti, Kabe`nin etrafındaki otel ve alış veriş merkezlerinin bütün koridorları, caddeler, sokaklar seccadesini yayıp saf tutan farklı renklerden Müslümanlarla doldu. Mahşeri kalabalık büyük bir huşu ve tevvekkülle namazlarını eda ettiler. Hac ibadeti için tavaf, say gibi dini vecibelerine Cuma vakti ara veren Müslümanlar sadece namaz ve dua ile meşgul oldular.

Alış veriş mekanlarının 1 saat boyunca kapalı kaldığı Mekke`de Cuma namazı sonrasında da sokaklarda insan seli oluştu. Harem-i Şerif civarında araç trafiğe güçlükle yol alırken, toplu taşıma araçlarında yer bulmak mümkün olmadı.
Hacı adayları büyük bir huşu ve sabırla otellerinin yolunu tutarken, dillerde hep zikir ve dua vardı. Farklı ülkelerden Müslümanlar da anlaşabildikleri dillerle birbirlerinin hatırını sorup arkadaşlık etti.



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 27.09.2014 08:11:50 1240 0
Tarih: 27.09.2014 08:11 Güncelleme: 27.09.2014 08:11
Haberi Sesli Oku