SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, referandum çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Saruhanlı Gençlik Kolları Başkanı Esat Esip ve beraberindeki gençlik kolları üyeleri ile salı pazarını ziyaret eden Gülşah Durbay, vatandaşlara broşür dağıtarak Hayır´a destek istedi. Vatandaşların tek tek elini sıkıp referandum ile ilgili sohbet eden genç başkanlar, "Hayır çıkarsa tüm halkımız kazanacak, Evet çıkarsa yalnızca bir kişi kazanacak, kararımızı ona göre vermemiz gerekiyor." dedi.

Saruhanlı halkının çiftçilik ile geçindiğini belirten Saruhanlı Gençlik Kolları Esat Esip, "Çiftçinin sorunlarını çözmeyenler, burada hangi yüzle Evet için oy isteyecekler merak ediyoruz. Üzümü bile İran´dan ithal eder hale geldik. Bizim çiftçimiz alın terini akıtıp ürününü sürmek için mazota neredeyse 5 TL öderken yat sahipleri bunun yarısından bile daha az bir ücret ile depolarını dolduruyorlar. Bu ekonomik sıkıntı ile boğuşan çiftçilerimiz elbette ki kendilerini bu hale getirenlerden hesap soracaklardır. Bu hesap 16 Nisan sandığıdır ve bunlara verilecek en güzel cevap Hayır olacaktır. dedi.

Bu değişikliğin vatandaşa faydadan çok zarar getireceğini söyleyen İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay ise "yüzde 51 ile seçilen bir Cumhurbaşkanı aynı zamanda partisinin de başında olacak, milletvekillerini belirleyecek, Meclis başkanını belirleyecek, yargı atamalarını yapacak, bakanlar kurulunu yönetecek ve tüm bunları yaparken yüzde 49´u yok sayacak. Biz buna karşı çıkıyoruz. Biz bu ülkenin yönetiminde daha çok insanın daha çok partinin söz sahibi olmasını istiyoruz. Biz seçim barajı düşürülsün, Meclis´te birçok parti kendini temsil etsin diyorken, getirilen bu sistem, az oy alan tüm partileri yok edecek. Bizim buna itirazımız var." Şeklinde konuştu.

Ülkenin ekonomik durumuna da değinen Başkan Durbay, şunları kaydetti; "Ne çiftçimiz ne işçimiz ne de memurumuz hak ettiği paraları kazanabiliyor. Müthiş bir gelir adaletsizliği var. Dünyanın en güzel üzümü burada yetişiyorken bizim İran´dan üzüm ithal ediyor olmamız çiftçimize haksızlıktır. Hâlbuki bizim köylümüz çiftçimiz desteklenmeli, ektiği ürünlerden iyi paralar kazanmalı. Bunları kendine dert edinip ülkeyi refah düzeyine ulaştırmaya çalışacak olanlar ne yazık ki bir başkanlık sevdasına takılmış gidiyorlar. 16 Nisan, ülke sorunları ile değil kendi makam mevkileri ile ilgilenenlere gerekli dersi vereceğimiz bir fırsattır. 16 Nisan´da sandıktan Hayır´ı çıkartıp, ülkemizde halktan önemli hiç bir şeyin olmadığını göstereceğiz. İnanıyorum ki memleketim olan Saruhanlı Türkiye çapında en yüksek oranla Hayır´ın çıkacağı yerlerden birisi olacaktır."



Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 2.03.2017 09:55:20 683 0

Tarih: 02.03.2017 09:55 Güncelleme: 02.03.2017 09:55
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00