MANİSA - Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2016 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Manisa iç sularına 50 bin yavru sazan balığının bırakıldığını söyledi. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Manisa genelinde balık tüketiminin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü´nden getirilen pullu sazan yavruları İlimizde 9 adet tarımsal sulama göletine bırakıldı. 

Göletlerin balıklandırılması çalışmalarına 2004 yılından beri devam ettiklerini söyleyen İl Müdürü Hasan Çebi; ?Program doğrultusunda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü´nden temin ettiğimiz ortalaması 1 gram ağırlığında olan, 50.000 adet pullu sazan balığı yavrusunu, yeni yapılan göletlerimiz de dahil olmak üzere 4 İlçemizde, 9 farklı gölete bıraktık? dedi.

Yapılan balıklandırma çalışmalarında sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla avlanmanın yasak olduğuna değinen Hasan Çebi, ?Göl ve göletlerin balıklandırılmasındaki temel amaç gölet civarında yaşayan ekonomik durumu iyi olmayan insanların hayvansal kaynaklı protein ihtiyacının teminini ve amatör olta balıkçılığının yaygınlaşmasını sağlamaktır. Amatör Balıkçılar avlanma sırasında olta sayısına, iğne sayısına, resmi avlanma günlerine, yasal avlanma dönemlerine, günlük avlanabilir balık adedine, miktarlarına, balıkların yasal avlanma boylarına dikkat ederek ?Sürdürülebilir Su Ürünleri Avcılığına? destek olmalıdırlar.

Manisa Merkezde Ortaköy, Türkmen, Yenice, Örencik, Pınarköy Göletlerinde, Gördes Beğel Göletinde, Kula Eroğlu Göletinde, Kırkağaç´ta Alacalar ve Hamidiye Göletlerinde 2018 yılı Ağustos ayına kadar avlanmak kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayan balıkçılara 327 TL ile 1.113 TL arası idari para cezası uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın, balık avının yasaklandığı göletlerde balık avlandığını görmeleri durumunda Alo 156 Jandarma hattına, en yakın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine veya İl Müdürlüğümüze bağlı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüze telefon ile bilgi vermeleri gerekmektedir.

Amatör balıkçılığa kazandırılan yeni göletlerimizin hayırlı olmasını diliyor, balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılığımıza destek vermelerini bekliyorum? dedi.



GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 10.08.2016 08:42:49 695 0
Tarih: 10.08.2016 08:42 Güncelleme: 10.08.2016 08:42
Haberi Sesli Oku