ASAYİŞ - Kocaeli´nin Gölcük ilçesinde polisin düzenlediği operasyonla bankadaki çalışanları silahla rehin alan şahıs vurulurken, rehineler kurtarıldı.

Gölcük´te rehine krizi bitti! - Foto Galeri

 Kocaeli´nin Gölcük ilçesinde çarşaf giyen bir şahıs girdiği bankadaki çalışanları silah zoruyla rehin aldı. Rehine krizi 5 saattir devam ederken, soyguncunun polisten 800 bin TL ve bir araç istediği öğrenildi.
Kocaeli´nin Gölcük ilçesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir bankaya saat 16.45 sularında gelen çarşaf giymiş bir şahıs, elindeki silah ile bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek çalışanları rehin aldı. Bankada o sırada başka müşteri olmamasını fırsat bilen soyguncu, bankanın güvenlik görevlisinin de silahını alarak bankadaki 10 çalışanı rehin aldı. Olayın duyulması üzerine polis ekipleri hemen banka şubesinin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Bankanın üzerinde bulunduğu caddeyi trafiğe kapatan polis ekipleri, banka şubesi etrafındaki dükkanları da kapattırarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

CAMDAN ATLAYARAK KAÇTILAR
Soyguncu tarafından rehin alınan bazı banka çalışanları, soyguncunun bankanın zemin katında olduğu sırada binanın birinci katının camından atlayarak kaçtı. Camdan atlayan rehinelerin bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu. Kaçarken yaralanan rehineler olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

POLİSTEN 800 BİN TL VE ARAÇ İSTEDİ
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel devreye girerek, zanlı ile telefonda görüştü. Soyguncunun 800 bin TL ve bir araç istediği öğrenildi. Emniyet Müdürü Yarımel´in müzakereleri sırasında 15 kişiden oluşan Özel Müdahale Timi de hazırlanarak banka önünde önlem aldı. Bu sırada zanlının talep ettiği para ve araç bankanın önüne getirildi. Aracın bagajı soyguncunun görebileceği şekilde açılarak zanlının istediği para aracın bagajına yerleştirildi.

ORGAN MAFYASI İDDİASI
Bankanın camından atlayan yaralıların ifadelerinde ise, zanlının çocuklarını organ mafyasının kaçırdığı ve çocuklarını kurtarmak için banka soymayı seçtiğini söylediği iddia edildi.

BANKA ETRAFINDA ÖNLEM SÜRÜYOR
Zanlının taleplerinin yerine getirilmesinin ardından elinde dört rehine olan soyguncunun ne yapacağı beklenmeye başlandı. Polis ekipleri çelik yeleklerini giyerken, banka etrafında da uzun namlulu silahlar ile önlem aldı. Şu anda yanında 4 rehine olan zanlının bankadan çıkması bekleniyor.



Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 14.11.2015 09:00:06 0
Tarih: 14.11.2015 09:00 Güncelleme: 14.11.2015 09:00
Haberi Sesli Oku