MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesine bağlı Gökbel Mahallesi’ndeki Damla Sulama ve Terfi Hattı çalışmalarını tamamladı. Tesiste yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, sulu tarıma geçilmesiyle birlikte kırsal bölgedeki üretim artışı ve ürün çeşitliliğiyle üreticilerin gelirlerinin artmasına bir nebze de olsa katkıda bulunacaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, son dönemde yağışların azalması ve iklim değişiklikleri gibi nedenlerle oldukça kısıtlı hale gelen tarımsal sulamanın kapalı sistemle sürdürülmesi ve küçük üreticilerin gelir artışına destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında Gökbelli üreticilerin umudu oldu. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca uygulamaya alınan proje kapsamında Şehzadeler ilçesine bağlı Gökbel Mahallesi’ndeki Damla Sulama ve Terfi Hattı çalışmaları tamamlandı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, şube müdürleri ve Gökbel Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kafa, yapım çalışmaları tamamlanan tesiste incelemelerde bulundu.

Muhtar, Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür Etti

Tesisteki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Gökbel Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kafa, “Öncelikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta’ya ve emeği geçen personellere teşekkür ediyorum. Bu suyun gelmesi vatandaşlar adına çok büyük bir hizmet. Vatandaşımız bu suyun gelmesini dört gözle bekliyordu. Bir şeyler üretip pazara sunmak, köylü pazarına çıkarmak için vatandaşımız beklenti içerisindeydi. Bu tesisin açılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Usta, ‘Bölgede Sulu Tarıma Geçiş Sağlanacak’

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından Gökbel Mahallesindeki sondajdan gelen suyun içime elverişli olmaması nedeniyle tarımsal sulamada kullanılması amacıyla bir çalışma başlatılmıştı. Hepimizin bildiği gibi artık su kıtlığı yaşamaya başlayan bir ülkeyiz. Su kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanmak en önemli sorumluluklarımız arasında.  Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bunun bilinciyle su kaynağını tarımsal sulamada kullanıp kırsal kalkınmanın sağlanması ve bölgede ikamet eden üreticilerimizin gelirlerinin bir nebze iyileştirilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gökbel Mahallesinde mevcut içme suyundan terk edilen sondajı yaklaşık 2 bin 800 metrelik terfi hattıyla 70 tonluk depoya terfi ettirdikten sonra dağıtım hatlarının da döşenmesi tamamlanmıştı. Bu kırsal bölgemizde yakında sulu tarıma geçmiş olacağız. Buradan içme suyu noktasında su kanalizasyon idaresi de faydalanacak çünkü vatandaşların evlerinin yakın çevresinde bulunan küçük parsellerde yapılan zati ihtiyaçları için üretilen sebzelerini sulayarak içme suyundan tasarruf sağlamış olacağız hem de suyla birlikte yaşanan üretim artışı ve ürün çeşitliliğiyle üreticilerimizin gelirlerinin artmasına bir nebze de olsa katkı sağlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz güle güle kullansınlar” diye konuştu.



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 2.08.2022 09:14:00 920 0
Tarih: 02.08.2022 09:14 Güncelleme: 02.08.2022 09:14
Haberi Sesli Oku