AHMETLİ - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

GEDİZ OVASI’NDA KELEBEK BAYRAMI

Manisalı üzüm üreticilerinin sabırsızlıkla beklediği Ahmetli Kelebek Barajı’nda su tutuldu. Müjdeli haberi veren DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, 24.040 dekar araziye can suyu verecek barajdaki çalışmaların % 99 oranında tamamlandığını açıkladı.

Ahmetli Kelebek Barajı’nın 22 milyon 920 bin m3 depolama hacmiyle bölgenin en büyük barajlarından biri olduğunu kaydeden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA” Temelden yüksekliği 62 metre olan Kelebek Barajı’nın gövdesi SBS (Silindirle Sıkıştırılmış Beton ) tipinde inşa edildi. Projede % 99 fiziki gerçekleşme oranına ulaştık ve su tuttuk. Vana odası mekanik imalatlarımızı da birkaç ay içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.

SULAMA İNŞAATI TAM GAZ

Ahmetli Kelebek Barajı’da birikecek su vakit kaybetmeden üzüm bağları ile buluşturarak, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA” barajın sulama projesi ile ilgili de çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA,” Koca Dere üzerinde, baraj gövdesinden yaklaşık 10 km aşağıya bir regülatör inşa ediyoruz. Kelebek barajından bırakacağımız suyu o regülatörde çevirip, kapalı borulu sistem ile tarlalara dağıtacağız. Şu ana kadar 1100 mm çapındaki 3 km CTP borunun 2,9 km’sini, 110 mm ile 560 mm çap aralığındaki 22 km HDPE borunun ise 5 km’sini döşedik. Hedefimiz yılsonuna kadar 10.000 dekar arazinin sulama şebekesinin inşasını tamamlamak” dedi.

YILDA 50 MİLYON LİRA EK GELİR

Projeden Ahmetli ilçe merkezi ile Gökkaya, Alahıdır, Akçapınar ve Yeniköy mahalleleri faydalanacak. Sulama maliyetlerinin düşmesi ile bölgedeki ürün çeşitliği ve dekar başına verim artacak. Manisalı üretici 2022 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 50 milyon lira daha fazla kazanacak. Ayrıca proje sayesinde 1200 kişiye ek istihdam olanağı sağlanacak.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 19.08.2022 10:13:00 1108 0

Tarih: 19.08.2022 10:13
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00