Saruhanlı ilçesinde, Saruhanlı Almış Şentürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü’nde okuyan Ahmet Oğuz Gülbenli (16), kendi evindeki atölyesinde bir hafta gibi kısa sürede iki adet hurda bisikletin parçalarını bir araya getirerek elektrikli bisiklete dönüştürdü.

 Saatte 40 km’ye kadar hız yapabilen elektrikli bisiklet özellikle çocukların büyük ilgisini çekerken, genç mucit, 160 kilograma kadar ağırlık taşıyabilen bisikletin aküsü dolduğunda şarjıyla 30 kilometre mesafe kat ettiğini söyledi.

 Endüstri Meslek Lisesi Teknik Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencisi olan ve yaz dönemlerinde sanayi sitesinde kendi branşıyla ilgili bir işyerinde çalışan Ahmet Oğuz Gülbenli, “Elektrikli bisikletler piyasaya çıkmadan önce bunun üzerinde çalışma yapıyordum. Hurda bisikleti aküyle yürür hale getirerek hem insanlara kolaylık olsun hem de hızlı ulaşım sağlamak için uğraşıyordum ancak o zaman istediğim randımanı alamayınca yapmaktan vazgeçmiştim. Elektrikli bisikletler çıkınca tekrar bu projeyi gündeme aldım. Kısa sürelik çabalarım sonrasında bisikleti elektrikli bisiklete döndürdüm. Yapmış olduğum bu elektrikli bisiklet bir batarya ile çalışıyor. Ortalama 6 saatte tamamen şarj oluyor ve 30 kilometre yol gidebiliyor” dedi.

HABER:OĞUZHAN KÖKÇÜOĞLU



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 24.07.2014 17:37:44 1965 0

Tarih: 24.07.2014 17:37
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00