Gelinlik sektörüne kalifiye eleman 

Egeli Hazır Giyim İhracatçılarından Gelinlik Sektörüne Kalifiye Eleman Projesi 

MODA - Türkiye´nin gelinlik üretiminin yüzde 70´ini tek başına gerçekleştiren İzmir, Gelinlik sektöründe daha katma değerli üretim ve ihracat için güçlerini birleştirdi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Gelinlik sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla ?Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi?ni hayata geçirdi. 

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde yürütülecek proje İzmir Kalkınma Ajansı´nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek 21 proje arasına girmeyi başardı. İZKA projeye yüzde 90 finansal destek sağlayacak.Sözleşmesi imzalanan proje ile EİB´nin İZKA finansal desteğiyle yürüttüğü projelerinin sayısı 6´ya yükselecek.  

İzmir´de bu yıl 10. Kez düzenlenen IF Wedding Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı´nın itici gücüyle İzmir´in gelinlik, damatlık ve abiye sektöründe Türkiye´nin başkenti olma özelliğini güçlendirdiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, gelinlik sektörünün en büyük ihtiyaçlarından birinin kalifiye ara eleman olduğunu, bu ihtiyaca cevap verecek bir projeyi İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde, İzmir Kalkınma Ajansı´nın Hibe Destek Programı ile hayata geçireceklerini kaydetti.

Gelinlik sektörünün katma değerli bir sektör olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, ?Giyim üretim teknolojileri alanında altyapıya sahip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve mezunları ve bu teknik altyapıya sahip bireyler arasından seçeceğimiz kursiyerleri İzmir Olgunlaşma Enstitüsü´nün üretim ve tasarım atölyelerinde 5 ay sürecek gelinlik ve abiye üretim, dikim teknikleri ve moda tasarımı eğitimi verilecek. Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte, programı başarıyla tamamlayan kursiyerler gelinlik ve abiye sektörüne entegre edilecek. Bu sürece Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak liderlik edeceğiz. 700´ün üzerindeki ihracatçı üyemizin mesleki eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere firmalarında staj ve akabinde istihdam imkanı sağlanmasına öncülük edeceğiz? şeklinde konuştu. 

Girişimciler KOSGEB ile buluşturulacak 

Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında projenin bir amacının da başarılı kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenleri doğru kaynaklara yönlendirmek olduğunuaktaran EHKİB Başkanı Kızılgüneşler, kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliğinde KOSGEB Girişimcilik Desteklerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini, kursiyerleri girişimcilik için teşvik edeceklerini sözlerine ekledi.

Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurdu 

İzmir Kalkınma Ajansı´nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurusu geldi. Konusunda uzman bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve Yönetim Kurulu´nun onaylamasının ardından 21 proje asıl başarılı projeler listesinde, 14 proje ise yedek başarılı projeler listesinde olmak üzere toplam 35 proje başarılı bulundu. Programa ayrılan toplam kaynak tutarı 10.000.000 TL olarak belirlenirken değerlendirmeler sonucunda asil listede yer alan 21 projenin talep ettikleri toplam destek tutarının 9 milyon 671 bin 519,85 TL olduğu görüldü.

 



Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 8.07.2016 10:27:53 603 0
Tarih: 08.07.2016 10:27 Güncelleme: 08.07.2016 10:27
Haberi Sesli Oku