Gediz´i Kirleten Belediyeler Hakkında Suç Duyurusu

Saruhanlı Belediyesi ´de Var?

SARUHANLI - GEDİZ Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz Nehri´ni kirlettiklerini belirttiği Manisa Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediyesi içinde Saruhanlı´nında yer almasıyla hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

GEMA Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz Nehri´ndeki kirliliğini yargıya taşıyacaklarını ve kirlettiğini tespit ettiklerini belirttiği Manisa Büyükşehir Belediyesi ile 8 ilçe belediyesi hakkında eylül ayında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Gediz´i kirleten belediyeler ve fabrikalar hakkında rapor hazırladıklarını, uyarılarına rağmen belediyelerin hiçbir önlem almadığını dile getiren Başkan Kilimcigöldelioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarını da bu konudan haberdar edeceklerini söyledi. Gediz Nehri´ndeki kirliliğinin arıtma tesisleri ile çözülmeyeceğine, sorunun çözümü için nehire kesinlikle evsel atık atılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Kilimcigöldelioğlu, "Manisa´da tüm belediyeler Gediz´e evsel atık döküyor. Biz kesinlikle bunu istemiyoruz. Özellikle bunun üzerinde duracağız. Avrupa´da göllere ve nehirlere evsel atık atılması yasak. Kirlilik sorunu arıtma tesisleri ile çözülmez. Bunun en iyi çözümü de evsel atıkların atılmaması. Avrupa´daki gibi bizde de yasaklanmasını istiyoruz. Gediz Nehri´nin en kötü noktaları Alaşehir Çayı, Nif Çayı, Turgutlu, Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri. GEMA Vakfı avukatları nehri kirleten belediyeler ve fabrikalar hakkında gerekli materyal ve delilleri topluyor.

Hazırlanan raporun ardından eylül ayında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı´na Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl, Saruhanlı, Gördes, Demirci, Selendi, Turgutlu, Alaşehir ve Yunusemre İlçesi Muradiye OSB´deki fabrikalar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 23.08.2016 09:03:56 690 0
Tarih: 23.08.2016 09:03 Güncelleme: 23.08.2016 09:03
Haberi Sesli Oku