MANİSA - Basın İlan Kurumu(BİK) Manisa Şube Müdürlüğü tarafından Manisa'daki resmi ilan yayınlama hakkı olan yerel gazetelere yönelik yapılan uygulamalı İcmal Varakası” eğitimine ilgi büyük oldu.

 BİK Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, gün boyu dört ayrı gruplar halinde gerçekleştirilen ve Manisa genelindeki resmi ilan yayınlama hakkına haiz 27 yerel gazete ile bekleme sürecinde olan 1 yerel gazetenin yetkililerinin tamamının titizlikle takip ettiği toplantıların verimli geçtiğini söyledi.

 BİK İlan Hizmetleri Müdürlüğü Personeli Yeşim Yakışır'ın bilgilerini paylaşarak katkı sunduğu Manisa Şube Müdürlüğü'ndeki toplantılara Manisa ve ilçelerindeki resmi ilan yayınlama hakkı olan yerel gazetelerin sahip veya yetkilileri katılırken BİK Manisa Şube Müdürlüğü memurları Rıza Kara, Nuri Gülen, Zeynep Kayadibi ve Mustafa Yolcu da seminerde hazır bulundu.

GÜNCELLEMELER ZAMANINDA YAPILMALI”

Sunumuna öncelikli olarak Resmi ilan yayınlama hakkına haiz gazetelerin her ayın 20'sine kadar bir önceki aya ait Aylık Kadro Beyanı, Kadro Listesi, SGK Hizmetli Listesi, SGK Tahakkuk Belgesi, Vergi Tahakkuk (muhtasar) Belgesi”ni düzenli olarak internet ortamındaki BİK sistemi üzerinden ilgili şifreli bölüme yüklemesi gerektiğini hatırlatarak başlayan Yeşim Yakışır, bu belgelere ilaveten ilgili ay içinde işe yeni giren fikir işçisi olması durumunda SGK İşe Giriş Bildirgesi, Sözleşme, İkametgah, var ise kıdemine ilişkin (İletişim Fakültesi Diploması, Basın Kartı Vb.) belgeleri ile işten çıkan personel olması durumunda ise SGK İşten Ayrılış Bildirgesi'ni de yine döneminde dijital ortama aktarılması gerektiğinin de altını çizdi.

 Toplantılarda katılımcılara her ay yüklenecek resmi evrakların birer örnekleri dağıtılırken, aslından dijital olarak taranmış önemli evrakların internet üzerinden sisteme yükleme uygulaması da yapıldı.

VERİMLİ BİR ORGANİZASYON…”

Basın İlan Kurumu(BİK) Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, gün boyu dört ayrı grup halinde organize ettikleri ve Manisa genelindeki resmi ilan yayınlama hakkına haiz yerel gazete yetkililerinin titizlikle takip ettiği oldukça verimli geçen toplantılarla ilgili değerlendirmede bulundu. Toplantılarda gazeteler için çok önemli bilgilerin paylaşıldığını dile getiren Tokgöz, şunları söyledi: Hep birlikte İcmal Varakası diye adlandırılan bir gazetenin en önemli kurumsal hareketlerini gösteren resmi evrakların gazete yetkilileri tarafından internet üzerinden BİK sistemine dijital olarak her ay için bir sonraki ay yüklenerek bir nevi ön denetime sunulması işlemini yakından müşahede ettiğimiz oldukça faydalı bir seminer oldu. Yerel gazetelerimizin tamamı katılarak büyük ilgi gösterdiler ve sorular sorarak toplantının verimli geçmesine katkıda bulundular. Şube personelimizle birlikte bütün oturumları titizlikte biz de takip ettik. Bundan sonra dijital sistem üzerinden icmal varakası takibi ve onaylarını tamamen Şube olarak bizler yapacağız. Genel Müdürlüğümüzden değerli arkadaşımız Yeşim Yakışır'a bilgi paylaşımları için teşekkür ederim. Ayrıca gazetelerimiz adına katılarak bilgilenen arkadaşlara da başarılar dilerim.”



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 22.04.2015 11:49:52 1130 0

Tarih: 22.04.2015 11:49
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
3.05.2025 11:04:00