Anahtar Kelimeler: Gazetecilerden yanan alanlara fidan

SARUHANLI - İzmir Gazeteciler Cemiyeti, yeni yıl armağanı olarak üyeleri adına bin fidanı toprakla buluşturdu. Geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Seyirtepe’de yanan ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine İGC üyeleri ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Orman yangınları ve fidan dikimi hakkında gazeteciler bilgilendirildikten sonra, fidan dikimi gerçekleşti. İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin, yanan 2,7 hektarlık alana toplamda 3 bin 350 adet fidan dikileceğini belirterek, “Bu saha içinde yaklaşık olarak 2 bin 150 adet kızılçam, 500 tane fıstık çamı, 700 adet de karaselvi olmak üzere toplamda 3350 adet fidan toprakla buluşturulmuş olacak” dedi. 

Toplumsal Ödev 

İGC olarak çevre adına yapılan her çalışmada üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirten İGC Başkanı Dilek Gappi, “Her çalışmanın temeli her alanda mutlaka iletişime dayanır. İletişim de doğru habercilikle taçlandırıldığı sürece geleceğe katkı sunabilirsiniz. Bu, bireysel çalışma değil toplumsal bir ödevdir. Biz de İGC olarak bu ödevi sonuna kadar üzerimize alıyoruz. Temiz bir çevre için yapılacak her çalışmanın arkasındayız, yanındayız. Küresel iklim krizleri, karbon ayak izi gibi çalışmalar konusunda hem meslektaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz hem de bu çalışmaların yanında olacağız’’ diye konuştu.  

Heykelleri Dikilmeli 

Orman yangınlarında şehit olan orman emekçilerinin heykellerinin dikilmesi için İGC olarak açık çağrı yaptıklarını dile getiren Gappi, “Özellikle geçen sene yaşanan yangınlarında çok sayıda orman şehidi verdik. Buradan tüm orman şehitlerimizi minnetle anıyorum. Orman şehitlerimizin heykellerinin dikilmesi ve anılmasına yönelik bir talebimiz ve çağrımız var” dedi. 

İzmir Orman İşletme Basın İletişim Şube Müdür Vekili Erol Pehlivan, yanan ormanlık alanların en kısa sürede ağaçlandırıldığını açıklayarak, “Her 10 yılda bir yaptığımız gözlemler doğrultusunda İzmir’de son 25 yılda orman varlığı yüzde 5 arttı” şeklinde konuştu. Öte yangın sonrası ağaçlandırma ve dikilecek türler hakkında bilgi veren Pehlivan, orman köylülerinin gelirinin artırılması amacıyla yapılan çalışmaları anlattı. Pehlivan, “Zeytin, ceviz, badem, kestane, fıstık çamı gibi türler dikerek orman köylülerine destek oluyoruz. Ağaçların bakımını orman köylüsü yapıyor ve meyvesinden elde edilen geliri de onlar alıyor” sözlerini kaydetti.  



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 6.01.2022 16:55:00 618 0

Tarih: 06.01.2022 16:55 Güncelleme: 06.01.2022 16:55
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00