SARUHANLI - Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgını tüm ülkeler için bir sınav niteliğinde. Birçok ülkede sokağa çıkma yasağı da dahil insanların evde kalmasına yönelik ciddi sağlık önlemleri alınırken bu durumdan en çok etkilenen alanlardan biri de ekonomi oldu. Hem Türkiye’de hem de dünyada ekonomi ciddi bir sarsıntı yaşıyor. Özel sektör ve kamunun neredeyse tamamı home office çalışma düzenine, üretim yapan şirketler vardiya sistemine döndü, birçok ülkede borsalarda işlemler durduruldu. Tüm bunlar olurken İçişleri Bakanlığı 16 Mart 2020 tarihinde yayınladığı genelge ile vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı tüm; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici süreliğine askıya alındı. Dolayısıyla birçok franchise marka da bu karardan etkilendi.

43 milyar dolar pazar payı

43 milyar dolar pazar payı ve istihdam ettiği 250 bin çalışan ile her geçen gün büyüme ivmesi gösteren franchise sektörü çok büyük bir darbe aldı. Markalar hem çalışanlarının hem halkın sağlığını korumak için genelge doğrultusunda faaliyetlerine belirsiz bir tarihe kadar ara verdiler. Ancak bu durum özellikle yüksek AVM kiraları göz önüne alındığında bu markalar için bir yaşam mücadelesine dönüştü. AVM’lerin kapalı/müşterisiz olduğu bu dönemde birkaç AVM hariç diğer tüm AVM’ler markalardan kira almaya devam ediyor. Bu durumun devamı birçok franchise markası için iflas demek. AVM’lerin ülke ekonomisine katkısı göz önüne alındığında bu konunun devlet desteğiyle ilerletilmesi AVM’lerin de mağdur olmaması için en sağlıklısı.

3 ay kira almayan tüm AVM’lere

Bugüne kadar franchise sektörünün haber kaynağı olan, sektörden son gelişmeleri okurlarına aktaran Franchise Market Türkiye, AVM’lerin de içinde bulunduğu zor durumu anlayarak ve hem onlara hem de markalara destek olarak bir kampanya başlattı. 3 ay kira almayan tüm AVM’lere Franchise Market Türkiye’de 1 yıllık ücretsiz reklam sunuyor.

Yararlanmak isteyen AVM’lerin yöneticilerinin derginin web sitesinde (www.franchisemarketturkiye.com) yer alan formu doldurmaları yeterli.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 1.04.2020 05:36:00 1194 0
Tarih: 01.04.2020 05:36 Güncelleme: 01.04.2020 05:36
Haberi Sesli Oku