Fizyoterapist Nur Özkalay uyardı: "Duruş bozukluğu ciddi problemler oluşturabilir"
Kütahya'da Fizyoterapist Nur Özkalay, duruş bozukluğunun toplumda sıkça karşılaşılan bir sorun olduğunu belirtti. Özellikle okul çağındaki çocukların bu problemlerle sıkça karşılaştığını ifade eden Özkalay, sürekli masa başında çalışmanın ve ağır çantaların taşınmasının çocuklarda duruş bozukluğu yaşanmasına neden olduğunu vurguladı. Bu durumun, çocukluk döneminde başladığını ve ilerleyen yaşlarda postür bozukluğu olarak devam ettiğini söyledi.
Özkalay, "Eğer bu sorunlar düzeltilmezse, ileriki yaşlarda sırt düzleşmesi gibi ciddi problemler ortaya çıkabilir" dedi.
Duruş bozukluğunun kifoz, lordoz ve skolyoz gibi rahatsızlıklara yol açabileceğine dikkat çeken Özkalay, bu durumların tedavi edilebilir olduğunu belirtti. Özellikle erken teşhis ve müdahalenin, daha iyi sonuçlar elde edilmesine yardımcı olduğunu dile getirdi.
Skolyozda, açı büyümeden müdahale edilirse, çocuklarda ve gençlerde etkili bir tedavi sürecinin başlatılabileceğini kaydeden Özkalay, "Erken teşhis ve tedavi, yaşam kalitesini artırır. Zira ağrılar zamanla artarak devam edebilir. İlerleyen yaşlarda kemik yapısının oturması, bazı sorunların değiştirilmesini zorlaştırır. Bu nedenle erken teşhis hayat kurtarıcıdır" şeklinde konuştu.
Masa başında çalışan bireyler içinse, çalışma sürelerinin 7 saatin üzerine çıkmaması gerektiğini belirten Özkalay, "Örneğin, 1 saat masa başında çalıştıklarında 10 dakika yürüyüş yapmaları önerilir" dedi.
Özkalay, ayrıca, kullandıkları sandalyenin ortopedik olmasının, bilgisayar ekranının altına bir yükseltici konulmasının ve boyun açısının korunmasının da önem taşıdığını vurguladı.
Özkalay, çeşitli egzersizlerin de duruş bozukluklarının önlenmesinde faydalı olacağını ekledi.



Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 29.10.2024 13:05:00 0
Tarih: 29.10.2024 13:05 Güncelleme: 29.10.2024 13:05
Haberi Sesli Oku