Fırtına ve yağışa karşı büyükşehir ekipleri seferber oldu
Manisa’da etkili olan olumsuz hava şartlarına karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi tüm ekipleriyle seferber oldu. Gün boyu etkili olan fırtınada devrilen yaklaşık 200 ağaç kaldırıldı. Su baskınının yaşandığı 52 noktaya da müdahale edildi. 2 bin yağmur suyu ızgarası ile 400 kanalizasyon tıkanıklığı giderildi. Yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışına karşı ise 19 araç 40 personelle küreme ve tuzlama çalışmaları yürütüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Manisa merkez ve ilçeleri için verilen gök gürültülü sağanak yağış uyarısıyla birlikte teyakkuza geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisalıların mağduriyet yaşamaması için yoğun mesai harcadı. Öğle saatlerinde başlayan fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışta Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri yaşanan olumsuzluklara anında müdahalelerde bulundu.

Fırtınadan devrilen 200 ağaca müdahale edildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı 3 ekip aracı, bir kamyon, bir kepçe ve traktör ile fırtına nedeniyle devrilen yaklaşık 200 ağaca müdahale etti. Devrilen ağaçları kaldıran ekipler, dalları kırılan ağaçlara da budama işlemi yaparak güvenli hale getirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da 9 ekip ve 9 araçla su baskınının yaşandığı 52 noktaya müdahalede bulundu.

Anında müdahale edildi
MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri de 60 araç 10 motopomp ve 400 personel ile sahada yer aldı. Yaklaşık 2 bin adet yağmur suyu ızgarası ile 400 adet kanalizasyon tıkanıklığına müdahale edildi. Yağışla birlikte yağmur suyu ızgaralarına dolan ağaç yaprakları ve malzemeleri temizlendi. Ekiplerin çalışmaları, su akışını sağlıklı hale getirdi. Ayrıca Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yağmur nedeniyle oluşan çökmelere de müdahale edildi.

Karla mücadele çalışması yürütüldü
Öte yandan Manisa’nın yüksek rakımlı bölgelerine de mevsimin ilk kar yağışı düştü. Kar yağışına karşı Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekiplerince kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürütüldü. Demirci’ye bağlı Mahmutlar-Bardakçı mahalelleri, Söğütçük Mahallesi güzergahı ile Gördes Doğanpınar güzergahlarında 4 araç ve 5 personelle çalışmalar yapıldı. Turgutlu’da da Irlamaz-Güney-Horzum-Çıkrıkçı-Sivrice-Baktırlı hattında yol kontrolleri gerçekleştirildi. Spil Dağı Milli Parkı’nda etkili olan kar yağışına ise 13 araç 35 personelle müdahale edildi. Çalışmalar kapsamında 5 kapalı kanal açılırken, kapanan şarampoller de temizlendi. Kar küreme çalışmalarının ardından buzlanma yaşanmaması için 13 ton tuzlama çalışması yapıldı.



Yol kontrolü yapan uzman jandarma, takla atan aracın altında kaldı!

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da intihar!..

Park halindeki 2 araca çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

Eşini sözlü taciz eden adama meydan dayağı attı

Yön Levhasına Çarpan Otomobilin Sürücüsü Ağır Yaralandı

MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E DERT YANDI: “YERİMİZDE DURABİLİYORUZ YA ONA ŞÜKRETMEYE BAŞLADIK”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Katılacağı Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış Töreni 19 Eylül Cuma

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK KURSLARI

Yunusemre Belediyesi personeline avantajlı dil kursu

Saruhanlı’da tarım sayımı başladı

Kendisine terapi olan kaligrafiyi gelecek nesillere aktarıyor

Kıskanç sevgili dehşet saçtı: 3 ölü

Manisa’da Hakemler Yeni Sezonu Törenle Açtı

Manisa’nın sanayi gücü 74 ili solladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 25.11.2024 09:39:00 1396 0

Tarih: 25.11.2024 09:39 Güncelleme: 25.11.2024 09:39
Haberi Sesli Oku
13.09.2025 13:28:00