MANİSA - Manisa'da geçimini fabrikada çalışarak sürdüren Ercan Ersöz, evinin bir odasında kurduğu atölyede ahşap oymacılığı sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Fabrikada çalışan 44 yaşındaki Ercan Ersöz, maaşından biriktirdiği paralar ile evinin bir odasında kendi atölyesini kurdu. Ersöz, bir merak ile başladığı ahşap oymacılığı ile atölyesinde yaptığı eserlerde hat sanatını uygularken, dünyada bulunan gemileri aslına uygun yapıyor. Yaptığı eserleri bir sergide görücüye çıkmak istediğini dile getiren Ersöz, bu amacının gerçekleşmesi için destek bekliyor.

Ersöz, Boş zamanlarımda özellikle hat ve model gemi üzerine çalışmaktayım. Evimde kurmuş olduğum atölyede bu işleri yapıyorum. Yakın bir tarihte imkan olursa amacım sergi açmak. Yaptığım model gemilerde aslına uygun olarak bire bir aynısıdır. Yani bütün aşamaları mevcut olan büyük gemilerin küçültülmüş halidir. Mevcut olan gemileri yaparken planlarına uygun olarak ahşap dediğimiz ve değişik ağaçları kullanarak atölyemde kendim üretiyorum. Hat sanatında ise Osmanlı'dan gelen eserleri yine aynı şekilde bire bir yapmaktayım. Bu atölyedeki malzemeleri bir bir kendim temin ettim. Her malzemenin benin için bir emeği ve anlamı var” dedi.



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.02.2015 07:47:41 1172 0
Tarih: 21.02.2015 07:47 Güncelleme: 21.02.2015 07:47
Haberi Sesli Oku