SARUHANLI -  Ege Üniversitesinde salgınla mücadele tedbirleri başta olmak üzere, huzur ve güveni artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Yaklaşan yeni akademik yıla yönelik hazırlıklarını aralıksız sürdüren Ege Üniversitesi, yüz yüze yapılacak eğitimin aksamaması için tüm önlemleri ciddiyetle uygulayarak güvenli bir kampüs ortamında öğrencilerini bekliyor.

Yüz yüze eğitimin sürekliliğine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, 2021-2022 akademik yılına 11 Ekim tarihinde pandemi tedbirleri alınarak, yüz yüze eğitim olacak şekilde başlayacak. Hem salgına hem de önleyici güvenlik tedbirlerine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitim-öğretim ve idari süreçlerimizin aksamadan yürütülmesinin yolu, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlıklarının korunmasından ve tüm faaliyetlerin huzurlu bir iklimde sürdürülmesinden geçiyor. Salgın, dinamik bir seyir gösteriyor. Ortaya çıkacak yeni durumlar karşısında yeni stratejilerimizi belirlerken süreci de yakinen takip ediyoruz. Ayrıca, önleyici güvenlik tedbirlerinin artırılmasına yönelik altyapı çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bu kapsamda mevcut fiziki ve dijital önlemlerimizi gözden geçirirken yeni donanımları da uygulamaya sokuyoruz. Son dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde tüm paydaşlarımızın rahat ve konforlu bir kampüste faaliyetlerini sürdürebilmeleri için açık ve yeşil alan miktarında önemli bir artış gerçekleştirdik. Paydaşlarımızın sağlığını korumak üzere tüm önlemleri aldığımızı rahatlıkla ifade edebilirim” dedi.

HES kodu uygulaması EgeSSO’ya eklendi

Alınan tedbirlerden bahseden Rektör Budak, “Tüm birimlerimizde eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleşeceği alanlar gözden geçirilerek pandemi koşullarına uygun hale getiriliyor. Sınıfların dizaynından havalandırma sistemlerine, hijyenden uzaktan eğitim altyapısına kadar tüm imkanlar devletimizin uyguladığı protokole uygun olarak hazırlandı. Önleyici güvelik tedbirlerine yönelik olarak da mevcut yapımızı tekrar gözden geçirdik. Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve misafirlerinin can ve mal güvenliğini temin etmek, huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturmak için önemli projeleri hayata geçirdik. Mevcut kamera sistem altyapımızı yenileyerek, son teknolojilerle güçlendirdik. Plaka okuma ve araç tanıma sisteminden acil panik butonuna kadar pek çok güvenlik tedbirlerini devreye soktuk. 112 ambulans istasyonumuz, herhangi bir acil durumda en hızlı şekilde müdahale edecek biçimde kampüsümüzde yer alıyor. Kampüsümüzde araç trafiğini minimum seviyeye indirerek yaya öncelikli bir kampüs ortamı oluşturduk. Aydınlatmalar yenilenerek metruk alanlar temizlendi. HES Kodu uygulaması EgeSSO’ya eklenerek Sağlık Bakanlığı sistemine entegre edildi.  Kısacası tüm paydaşlarımızı özellikle de 1,5 yıldır ayrı kaldığımız öğrencilerimizi daha huzurlu ve güvenli bir kampüs ortamında ağırlamak adına tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Akademik yılımızın açılışını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 5.10.2021 14:03:00 767 0
Tarih: 05.10.2021 14:03 Güncelleme: 05.10.2021 14:03
Haberi Sesli Oku