SARUHANLI - Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde “Bilimsel Bitki Ressamlığı” Kursu düzenlendi. Eğitmenliğini Biyolog Fatma Şen’in üstlendiği kurs, beş gün boyunca yoğun bir program ile gerçekleştirildi.

Kurs programı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yazılmaya başlanan 30 cilt olması planlanan ve ilk 2 cildi yayınlanan “Resimli Türkiye Florası Projesi”nin geriye kalan ciltlerinde ihtiyaç duyulduğunda görev alabilecek, farklı mesleklere sahip, çizim yetenekleri olan gönüllü çizerlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlendi. Emekli botanikçi Prof. Dr. Adil Güner’in baş editörlüğünde yürütülen proje, toplamda 5 bilim editörü ve 3 sanat editörünün denetiminde gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin dört bir yanında yer alan üniversitelerde görev yapan veya emekli botanikçi akademisyenlerin yanı sıra farklı kurumlarda da görevli botanikçilerin ve yurttaş bilginlerin bilimsel katkıları ile devam eden proje, ülkemizde doğal yayılış gösteren, 4000’e yakını endemik olan yaklaşık 12 bin kadar bitki taksonunun hepsinin detaylı renkli veya teknik kalem çizimlerinin yapılması özelliği ile hem ülkemizde hem dünyada eşsiz bir proje olma özelliği taşıyor.

Resimli Türkiye Florası’nın Merkez üslerinden biri olan Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Güvensen ve Yönetim Kurulu üyeleri bu önemli projeye katkı sağlayabilecek çizerlerin yetiştirilmesi amacı ile merkez bünyesinde “Bitki Çizim Kursu” verilmesi için harekete geçti. Projenin 3 sanat editöründen biri olan Biyolog Fatma Şen’in eğitmenliğini yaptığı kurs, çoğunluğu Ege Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu, Ege Üniversitesi akademisyenleri ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Resimli Türkiye Florası Projesinin bilim editörlerinden Doç. Dr. Hasan Yıldırım, “Bu kadar çok talebin olmasından hem projenin editörler kurulu olarak hem de merkezin yönetim kurulu olarak oldukça memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu yoğun taleplerin göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Doç. Dr. Yıldırım, yakın gelecekte projenin sanat editörlerinden ricada bulunarak, uygun bir zaman diliminde yeni bir kursun daha yapılması için en kısa sürede harekete geçeceklerini ifade etti.



Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 23.12.2019 09:09:00 1329 0

Tarih: 23.12.2019 09:09
Haberi Sesli Oku
21.06.2025 18:08:00