MANİSA - Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, perakende sektör yasasının bir an önce çıkması gerektiğini vurguladı. 
MESOB Başkanı Hasan Geriter, esnafın perakende sektör yasasının çıkmasını sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Geriter, yasanın biran önce çıkması gerektiğini belirterek, sorunun iki dudak arasında olduğunu söyledi. Geriter bu yasanın çıkıp uygulanması gerektiğini dile getirerek, "Büyüklerimizden sadece şunu istiyoruz. AVM olmuş, olmamış zincir marketleri Avrupa bu sistem nasıl uygulanıyorsa, aynı sistemin Türkiye´de de uygulanması lazım. Avrupa bu işi çözmüş. Nasıl çözmüş? Bu tür marketlerin hangi saatlerde açılacağını, hangi saatlerde kapanacağını, cumartesi ve pazar günü tatil olduğunu, öğlen 12.00 ila 13.30 arasında kapalı olduğunu, akşam bu tür yerlerin saat 18.00´da kapalı olduğunu zaten belirtmişler ama ne yazık ki bu sistemi Türkiye´de başlatamadık? dedi. 
Türkiye´de 427 adet AVM diye bahsedilen büyük iş merkezlerinin bulunduğuna dikkat çeken Geriter, esas sıkıntının bu büyük AVM´lerle ilgili olmadığını kaydederek, asıl sıkıntının zincir marketlerle olduğunu belirtti. Geriter, ?Bu ABC zincir marketleri mahallelere kadar çıktı. Bu mantar gibi türeyerek en köşedeki mahalle bakkalını dahi sıkıntıya sokabilecek bir pozisyonda. Giyimden, kuşamdan, gıdadan aklınıza gelecek her şeyi baltalamış bir vaziyette. Böyle açılan bir yerde 67 tane iş kolumuzla beraber iş yerimizin de hayatına son veriyor. Manisa´da ve ilçelerinde açılan yerin etrafındaki işyerleri çok kısa bir süre içerisinde kapanıyor. Duyarsız değiliz. Bunun hem Manisa´da olduğu gibi hem de Ankara´da suratlı bir şekilde takibini yapıyoruz? diye konuştu. 



CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MARMARA GÖLÜ SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR, YENİDEN SU TUTMAYA BAŞLAYAN GÖL İÇİN GEÇİMİNİ BURADAN SAĞLAYAN BÖLGE HALKI DESTEK BEKLİYOR”

TMO Kuru Üzüm Satışını Başlattığını Duyurdu!

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniğinde Hacamat Uygulamaları

Şampiyonluk Yolunda Kritik Viraj: Haydi Turgutlu Salona

Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.05.2018 10:54:40 0
Tarih: 08.05.2018 10:54 Güncelleme: 08.05.2018 10:54
Haberi Sesli Oku