KÜLTÜR/SANAT - Çocuk ve genç epilepsi hastalarına sosyal destek sunmak ve toplumsal farkındalık yaratmak için düzenlenen Epilepsi ve Ben Resim Yarışması 10´uncu yılını kutluyor. Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından UCB Pharma´nın desteği ile gerçekleştirilen yarışma, bu yıl da Türkiye´nin her yerinden çocukların ve gençlerin hayallerini resimleri aracılığıyla anlatmasını sağlayacak. 

Rakamlar dünyada yaklaşık 50 milyon, Türkiye´de ise 700 bin epilepsi hastası olduğunu gösteriyor. Her 100 kişiden birinde görülen ve bu oranla dünyadaki en yaygın nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi, beyinde var olan elektriğin aşırı artması ile ortaya çıkıyor. Epilepsi, diyabet gibi kronik hastalıklardan farklı olmasa da toplumdaki ön yargılar hastaların sosyal yaşamını olumsuz etkileyebiliyor. Epilepsiye dikkat çekmek için Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından, UCB Pharma´nın destekleriyle gerçekleştirilen Epilepsi ve Ben Resim Yarışması 10´uncu yılını kutluyor. 

Epilepsi hastası çocukların ve gençlerin kendilerini, hayallerini ve hissettiklerini resmettikleri Epilepsi ve Ben Resim Yarışması´nın 6 -11 yaş ve 12 -16 yaş olmak üzere iki kategoride düzenlendiğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı´ndan ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Özkara ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı´ndan Prof. Dr. Barış Baklan, ?Yarışma, hastaların kendilerini ifade etmesini sağlamasının yanında epilepsiden etkilenen bireylerin ve ailelerin birleştirilmesine de olanak tanıyor. On yıldır Türkiye´nin her yerinden katılımcılarla birbirinden güzel eserlerin ortaya çıktığı bu yarışma ile toplumsal önyargıya maruz kalan çocuklara, gençlere ve ailelerine destek olmayı ve bu hastalığa dikkat çekmeyi amaçlıyoruz? dediler. 

Dereceye girenler ödül kazanıyor 

Epilepsi ve Ben Resim Yarışması´nda, her 2 kategoride ilk 3´e girenlere Türk Epilepsi ve Savaş Derneği tarafından ödül veriliyor. Türk Epilepsi İle Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Gürses,yarışma hakkında şunları söyledi: ?´Halk arasında düşünülenin aksine epilepsi bulaşıcı, cinli ya da perili bir hastalık değildir. Gerçekleştirdiğimiz projelerle, hastalığa karşı toplumda oluşan sosyal tabuları değiştirmeyi ve epilepsi hastası bireyleri topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 10. yılını kutlayan Epilepsi ve Ben Resim Yarışması da bu amacımızdan yola çıkarak epilepsi hastası çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına yardımcı oluyor´´ dedi. 

Prof. Dr. Çiğdem Özkara ve Prof. Dr. Barış Baklan, ?Yarışmada katılımcılardan epilepsiyi algılayışlarını, epilepsi ile birlikte nasıl yaşadıklarını, epilepsinin kendilerini nasıl etkilediğini resmetmelerini bekliyoruz. On yıldır yarışma ile epilepsi hastası çocuk ve gençlerimizin yeteneklerini görmek bizi çok mutlu ediyor. Her bir resim, bizim için ayrı bir anlam taşıyor.? diye konuştular. Prof. Dr. Çiğdem Özkara ve Prof. Dr. Barış Baklan hastalığını, hayallerini ve umutlarını resimleri aracılığıyla tüm Türkiye´ye anlatmak isteyen epilepsi hastası çocuk ve gençlerin yarışmaya 22 Nisan 2016 tarihine kadar başvurabileceğini belirtti.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 5.04.2016 08:33:41 1051 0

Tarih: 05.04.2016 08:33
Haberi Sesli Oku
6.05.2025 15:15:00