MANİSA - Manisa´da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Manisa´daki engelli dernekleri ve kuruluşları Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunmasının ardından Cumhuriyet Meydanından Manolya Meydanına kadar ellerinde turuncu balonlarla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. 
Dünya Engelliler Günü Manisa´da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Manisa´daki engelli dernekleri ve kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ardından da sessiz bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanındaki törene Manisa´daki engelli derneklerinin yanı sıra, kent konseylerinin engelli meclisleri, Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Yunusemre kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri ve engelli bireyler katıldı.
Engelli Derneklerin Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı´nın ardından günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan gerçekleştirdi. Pehlivan konuşmasında, ?Engelli, fiziki eksiği olan mı yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen bunu hissetmeyenler mi? Bu sorunlara karşı gönül penceresi açık olanlar mı yoksa gönül penceresi kapalı olanlar mı engelli? Engelliler Günü´nde asıl sorulması gereken soru budur. Engellilere yönelik geliştirilen politikalarda engellileri ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik bilgi ve paylaşımı için gerekli olanakların ilgili kurumlarca sağlanması engellilerin kendi kendine yeterlilik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması ve bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programlarının kurgulanması ve özellikle araç gereçlerinin de bu kapsamda ele alınması gereken öncelikli konulardır. Bu anlamda geliştirilen sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik, istihdam ve spor eğitim alanlarındaki politikalar engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır? dedi.
Yapılan konuşmanın ardından engelliler ellerinde taşıdıkları turuncu balonlar ve dövizlerle birlikte sessiz bir şekilde Cumhuriyet Meydanından Manolya Meydanına kadar yürüdü. Bedensel engellilerin tekerlekli sandalyelerle ön sıralarda yürüdüğü yürüyüşte ?Hayatı paylaşmak için engel yok´, ?Tut elimi geleceğim olsun´, ?Fırsat verirsen yapabilirim´, ?Engelsiz yaşam için hep birlikte el ele´, ?En büyük engel eğitimsizliktir´ yazılı dövizler dikkat çekti.



Saruhanlı'da vefat...

Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

Gediz Kavşağında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

SARUHANLI'DA AVCILIK EĞİTİMLERİ TAMAMLANDİ

Eşini öldürüp, Ağrı'da yakalanan Saruhanlılı şüpheli tutuklandı

Kızıl geyikler aylar sonra Spil Dağı’nda yeniden görüntülendi

Yapay zekayla kandırdıkları adamı 98 bin TL dolandırdılar

TIR’ın altında kalan sürücü ağır yaralandı

Evinde sobadan çıkan yangında öldü

Tır ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada yaşlı adam hayatını kaybetti

Vefat ve Başsağlığı!

Kahvehanedeki kavgada bıçaklanan genç adam öldü

Sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde

Eşinin boğazını keserek öldüren koca, yeniden serbest bırakıldı

Çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Minibüste çıkan yangın, park halindeki 5 motosiklete sıçradı

Filede Kazanan Turgutlu Belediyespor Oldu

Yangına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 1 yaralı

Servis otobüsü alev alev yandı

Demirci’de Kaymakamlık Kupası heyecanı başladı

Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.12.2015 12:48:55 565 0
Tarih: 03.12.2015 12:48 Güncelleme: 03.12.2015 12:48
Haberi Sesli Oku