SARUHANLI- Saruhanlı İlçesinde kullanımı son günlerde artan, özellikle öğrenciler ve küçük yaşta çocuklar arasında yaygın bir şekilde kullanıldığı görülen elektrikli bisikletlerin kullanıcıları, herhangi bir kazaya karışıp mağdur olmamaları için Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü sıkı kontrol yapıyor.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Necip Torun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, trafik kurallarına uymayan elektrikli bisiklet sahiplerinin, istenmeyen kazalara neden olarak, maddi ve manevi kayıplara neden olduğu bildirdi.

Trafik kurallarını aldırmayarak ihlal eden ve istenmeyen olaylara neden olan sürücülerin ilk etapta bilgilendirileceği belirten, Torun, şunları kaydetti: "Sürücüler, uyarılarak kurallara uyması sağlanacak. İlk etapta, trafik kurallarını aldırmayarak ihlal eden ve istenmeyen olaylara neden olan sürücüler, uyarılarak kurallara uyması sağlanacak. Ancak bu kurallara dikkat edilmediği ve ihlalin devam ettiği durumlarda cezai işlem uygulanacak. 0,25 kw`ı geçmeyen elektrikli bisikletler için tescil zorunluluğu yok, fakat kask takma zorunluluğu var. Azami gücü 0,26 kw üstü olan elektrikli bisikletlerin tescil zorunluluğu var. Bu nedenle elektrikli bisiklet sahiplerinin araçlarını satın aldıkları işyerlerinden elektrikli bisikletlerinin uygunluk belgesi ve faturalarını mutlaka almaları, daha sonra trafik tescil işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, Tescil işlemi yaptırmayan sürücülerin araçları bağlanır. Elektrikli bisiklet sahipleri kask ve baret takmadıklarında, kurallara uymadıkları gerekçesiyle ilk kez 189 TL ceza uygulanır. Ayrıca bu araçları kullananların elektrikli bisikletin gücüne göre A1 veya A2 sürücü belgesi olması zorunluluğu var. Aksi takdirde 1609 TL para cezası ile cezalandırılırlar. Vatandaşlarımızın bu tür mağduriyetlerle karşılaşmaması için gerekli uyarıları yerine getirmelerini diliyoruz."



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.04.2015 17:09:34 2445 0

Tarih: 08.04.2015 17:09
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00