MANİSA - Öğrencileri teknoloji  bağımlılığından kurtarmak ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını tekrar gün yüzüne çıkarmak amacı ile “Oyna, Eğlen, Sen de Öğren” projesi  hayata geçti.  Proje kapsamında Gürle İlkokulu bahçesine ağaç dikimi  gerçekleşti.   Meyve ağacı dikme etkinliğine Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Levent Çimen,  Emekli Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü  ve Vakıflar Manisa İl Müdürü  Nurullah Ertuğrul,  Emekli Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Çobanoğlu,   Şehitler Ortaokulu Müdür Yardımcı Emekli Öğretmenler , Emekli Mali Müşavir Eyüp Uğurlu,  Vakıflar Yurdunda Emekli Aşçı İsmail Arı Anaokulu okul müdürleri  ve öğretmenleri, veliler,  öğrenciler katıldı.

Etkinliğe katılan Emekli kamu görevlileri  minik öğrenciler ile sohbet ettiler, hoş vakit geçirdiler ve meyve ağaçları diktiler. 

Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren Atabey Anaokulu, Hasan Fırat Anaokulu, Mahidevran Anaokulu, Sakarya Anaokulu, Şehit Türkmen Tekin Anaokulu,  Valide Sultan Anaokulu,  Vilayetler Birliği Anaokulu  öğrencileri doğa ile  iç içe kalarak unutulmaz bir vakit geçirdiler.

Oyna, Eğlen, Sen de Öğren proje koordinatörü Süleyman Bozlak yaptığı açıklamada söyle dedi;

“Projemizin amacı  unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızı çocuklarımıza öğretmek, kuşaklar arası farklılıkların ortak değerler oluşmasının sağlamak, burada hazırladığımız alanda  çocukların yaşları gereği oyun oynama ihtiyaçlarını karşılamak,  okulda arkadaşlık    ilişkilerini     gerçekleştirmeleri     ve    sosyalleşmeleri     fiziksel    gelişimlerinin desteklenmesinde katkı sağlamak, düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi bu projede amaçladık. Bugünde burada proje kapsamında  ağaç dikim  etkinliği gerçekleştirdik" ifadelerinin kullandı.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ise  projenin önemine vurgu yaptı. Demirtaş " öğrencilerimizi doğa ile buluşturma adına  anaokullarımızın   katılımı ile meyve ağaçları diktik. Bugün emekli öğretmen ve kamu görevlilerimizle 7 anaokulu öğrencilerimizi proje kapsamında ağaç dikme etkinliğinde buluşturduk, Tecrübe ve bilgilerini minik çocuklarımızla paylaştılar.  Gürle ilk okulu bahçesinde düzenleme yaptık. Yunusemre Belediyesi bizlere  bahçe düzenlemesinde  katkı sağladı. Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi ve ekibine teşekkür ediyorum. Şuan bahçemize meyve ağaçları dikiyoruz. Amacımız çocuklarımızı teknoloji  bağımlılığından kurtarmak ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını tekrar gün yüzüne çıkarmak çocukları doğa ile buluşturmak. Çocuklarımız hayvan ve doğa sevgisi kazandırmak.  Projemiz genişleyerek devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

Emekli Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü  ve Vakıflar Manisa İl Müdürü  Nurullah Ertuğrul ise minik öğrenciler ile bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti. Öğrencilerin bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu söyleyen Ertuğrul  emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrenciler  ise  doğada ağaç diktikleri için mutlu oldukları  söylediler ve  toprak ile doyasıya oynadılar.



'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 3.04.2022 14:03:00 475 0

Tarih: 03.04.2022 14:03

Haberi Sesli Oku