Anahtar Kelimeler: egi̇ad’dan eğitim atağı

SARUHANLI - Bugüne kadar çocuklar için birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren, geçtiğimiz yıllarda EGİAD Ortaokulu’nu inşa edip Milli Eğitim’e yeni bir okul kazandıran Ege Genç İş İnsanları Derneği – EGİAD, 2020 senesinde gerçekleştireceği sosyal etkinliklerden elde edeceği geliri eğitime aktarma kararı aldı. Geçtiğimiz gün Kurşun Kalem Eğitim Vakfı ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı – EÇEV ile bir araya gelen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, “Çağdaş eğitim standartlarının, iyi eğitim görmüş bireylerin ve bilginin giderek daha büyük bir güç haline geldiği günümüzde, bizlere büyük görev düşmektedir. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, yenilikleri izlemek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak hatta belirleyici olmak eğitim kurumları kadar biz Sivil Toplum Örgütleri’nin de görevidir” dedi.

Bir toplumun geleceğinin çocukların sağlıklı ve eğitimli olmasından geçtiğine vurgu yapan İş Örgütü EGİAD, 2020 projelerinden elde edeceği geliri çocukların eğitimine aktarma kararı aldı. Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Başkanı Yeşim Yassıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Figen Ergintürk ile EÇEV Başkanı Yasemin Reşitoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Özlü, Sezai Nüzhet Noyan, Genel Sekreter Şule Keskiner, Üye Seda Erçetin ile biraraya gelen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, STK olarak yapılabilecek işbirliklerini görüştü. STK alanında yapılan Avrupa Birliği Projelerinin önemine de değinen Aslan, işbirliğine her zaman açık olduklarını ifade etti.

Daha İyi Bir Gelecek İçin Eğitime Destek

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, sivil toplum kuruluşlarının toplum yaşantısındaki önemine değinerek, Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin çocuklarla ilgili proje üretmesinin topluma katkısının büyük olduğunu dile getirdi. Çocuklara el uzatmayanların geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğini de belirten Aslan, “Günümüzde herkesin kabul ettiği kaçınılmaz bir gerçek vardır; o da çocuklarımızın yaşayacağı zamanın, bizim yaşadığımız zamandan çok farklı olacağıdır. Bu kaçınılmaz gerçek, bilgi donanımı yüksek, yaratıcı, gelişmelere açık, sorunların farkında ve bunlara çözüm bulabilen, düşünen ve sorgulayan bir nesil gerektirmektedir. Sadece hazır bilgileri düşünmeden, anlamadan, sorgulamadan ezberleyen değil, çevresine duyarlı, gören, sorgulayan, çözen, üreten nesillere ihtiyacımız vardır. Bu da ancak eğitimden geçmektedir. Biz de bu yıl gerçekleştireceğimiz sosyal sorumluluk projelerinden elde edeceğimiz tüm geliri çocuklarımızın eğitimi için aktaracağız” dedi.



Trafik kazası: 1 ölü

Manisalı işitme engelli judocu, Tokyo’da madalya kazandı

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü kutlandı

16 Yaşındaki Genç, Annesini Darp Eden Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

Mantar Toplamaya Giden Kişi Bulundu

ABD'den Dünya Kupası bileti olanlara "hızlandırılmış vize"

SARUHANLI’DA VEFAT…

Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

AĞIRALİOĞLU’NDAN MANİSA’DA SERT MESAJLAR: “MEMLEKETİN BU HALİNE RAZI DEĞİLİZ”

Saruhanlı'daki sahipsiz köpekler doğal yaşam alanına alınıyor

Paşaköy FK zirvede farkı üç yaptı: 0 - 7

HAYVANCILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELEN BESİCİLER, CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI: “ŞAP HASTALIĞI GELMESİN DİYE DURMADAN KİREÇ ATIYORUZ BİRDE KİREÇ MALİYETİMİZ ÇIKTI”

Gümülcelispor 2-2 Yunusemre Belediyespor, Kritik maçta kazanan yok

Spilkent projesinde çalışmalar hızlandı

Sarıgöl’de pekmez yapımına hız verildi

Evde çıkan yangında hayatını kaybetti, 20'den fazla kedi de telef oldu

Otomobil tırla çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 15.01.2020 11:34:00 743 0
Tarih: 15.01.2020 11:34 Güncelleme: 15.01.2020 11:34
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri