Anahtar Kelimeler: ’  sularına elektronik takip

ÇEVRE - DSİ 2. Bölge Müdürlüğü İzmir, Manisa ve Uşak’ın su kullanımı takip edebilmek için “Online Sisteme” geçti. 67 ayrı noktada anlık ölçüm yapan  “Debimetre Online ölçüm Sistemi” ile suyun etkin kullanımı hedefleniyor.

İzmir Manisa ve Uşak’ın su kullanımı artık elektronik ortamda izleniyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk kez uygulanan “Debimetre Online Ölçüm Sistemi” ile 67 ayrı noktadaki su geçişleri anlık olarak, bilgisayarlar ortamına aktarılıyor.

Proje için özel bir yazılım kullanıldığını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, “Debimetre Online Ölçüm Sistemi” ile suyun daha etkin kullanımını hedeflediklerini söyledi.

67 ayrı noktada ölçüm yapılıyor

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki İzmir Manisa ve Uşak’ta 67 ayrı nokta ölçüm sensörleri yerleştirdik. Ve özel olarak geliştirilen yazılım ile bu sensörlerden verileri anlık olarak takip ediyoruz. Şu anda hangi bölgeye ne kadar su veriyoruz; dakika dakika takip edebiliyoruz” dedi.

Su daha etkin kullanılacak

Proje sayesinde su politikalarının daha doğru şekilde oluşturulabileceğini belirten Eker, “ Suyun önemi dünyada her geçen gün daha da artıyor. Suyumuzu doğru zamanda, doğru şekilde ve tasarruf ederek kullanmalıyız. Vahşi sulamayı bir an önce terk ederek, damla sulamaya yönelmeliyiz. Bu sistem sayesinde su politikalarını daha doğru şekilde belirleyebileceğiz” diye konuştu.

Online Debimetre Ölçüm Sistemi Balçova İçme Suyu Barajı, Seferihisar Barajı Sulaması, Kavaklıdere Barajı Sulaması, Ürkmez Barajı Sulaması, Zeytinova Barajı Sulaması, Aktaş Barajı Sulaması, Beydağ Barajı Sulaması, Bademli Barajı Sulaması, Ataköy Göleti Sulaması, Özdere Barajı Sulaması, Savanda Barajı Sulaması, Tahtalı İçmesuyu Barajı, Gördes İçmesuyu Barajı ve Sulaması, Buldan Barajı Sulaması,  Bağyolu Barajı Sulaması, Çatıca Barajı Sulaması, Sevişler Barajı Sulaması, Avşar Barajı Sulaması, Adala Regülatörü Alaşehir Sulaması, Ahmetli Sulaması, Turgutlu Sulaması, Sarıkız – Mesir Sulaması, Gediz Sulaması, Türkeli Sulaması, Bağlararası Sulaması, Yortanlı Barajı Sulaması, Çaltıkoru Barajı Sulaması, Güzelhisar Sanayi Suyu ve Sulaması, Alaçatı Barajı Sulaması, Karakızlar Barajı Sulaması, Menemen Sulaması, Kestel Sulaması projelerinde kullanılıyor.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 18.09.2019 12:22:00 799 0
Tarih: 18.09.2019 12:22 Güncelleme: 18.09.2019 12:22
Haberi Sesli Oku