SARUHANLI - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Genel Cerrahi Anabilim Dalında görevli uzmanlık öğrencilerine yönelik, aynı anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Makay ve Op. Dr. Murat Özdemir moderatörlüğünde Robotik Cerrahi eğitimi verildi. Simülatör eğitimlerinin yanı sıra asistanların model üzerinde uygulamalı olarak aldığı eğitimlerin Türkiye’de bir örneğinin bulunmadığını söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin kaliteli bir sağlık hizmeti sunarken donanımlı akademik kadrosuyla kaliteli bir eğitim verdiğini dile getirdi.

Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında görevli asistanlara yönelik ileri teknoloji robotik cerrahi eğitim programı düzenlendi. EÜTF Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay ve Op. Dr. Murat Özdemir’in moderatörlüğünde yapılan ve tam gün süren eğitimde uzmanlık öğrencileri robotik cerrahi teknolojisini kullanma fırsatı buldu. EÜ’nün güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu vurgulayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hastanemizde bir yandan kaliteli sağlık hizmeti verilirken, asistanlarımızın da eğitimlerine önem veriyoruz. Son 3 yılda hastanemizin alt yapısını büyük ölçüde yeniledik. Teknolojiyi yakından takip ediyor, birçok cihazı da dünyayla aynı anda üniversite hastanemizde kullanıyoruz. Bu hem sağlık hizmetlerimizin hem de eğitim faaliyetlerimizin kalitesini üst seviyelere taşıyor. Simülatör eğitimlerinin yanı sıra asistanların modeller üzerinde uygulamalı olarak aldığı bu eğitimin Türkiye’de bir örneği bulunmuyor. Asistanlarımızın eğitimine katkılarından dolayı Prof. Dr. Özer Makay hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP ÜNİVERSİTE

EÜ’nün ileri teknolojiye sahip bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özer Makay, asistanların da gelecek teknolojileriyle yakından ilgilendiklerine dikkat çekti. EÜ’nün elindeki ileri teknolojiyi sadece sağlık hizmetleri için değil eğitim ve akademik faaliyetler için de kullanıldığına değinen Prof. Dr. Makay, “Her yıl verdiğimiz robotik cerrahi eğitimini bu yıl farklı bir şekilde modellendirerek sunduk. Tüm gün boyunca gruplar halinde Genel Cerrahi Anabilim Dalı asistanları bu eğitime dahil edildi. Robotik cerrahi dediğimizde; önceki dönemlerde büyük kesi büyük cerrah dönemi iken ikinci dönemde aynı cerrahiyi küçük deliklerden nasıl yapabilirim ile kapalı cerrahiler ortaya çıktı. Nasıl ki endüstri 4.0’dan bahsediyorsak robotik cerrahiden bahsettiğimizde de cerrahide bir devrimden bahsediyoruz. Robotik cerrahi mevcut olan geleneksel laparoskopik ya da endoskopik cerrahiden nasıl bir farkı var? Robotik cerrahi dediğimizde ileri teknolojiden söz ediyoruz. Burada ameliyatı robot yapmıyor, burada robotik cerrahi teknolojisi kullanılıyor ve bu robotik cerrahi teknolojisi demek geleneksel endoskopik cerrahinin üstüne 2 boyutlu görüntünün artık 3 boyutlu yani gerçek görüntünün cerraha ulaşması anlamına geliyor. Robot kollarıyla geleneksel endoskopik cerrahinin hantal kalabildiği yerlerde robotik cerrahinin kollarının manevralarıyla çok esnek bir şekilde zor olan cerrahi kolaylaşıyor. Daha az kanamanın olması, el titremesinin ortadan kalkması gibi avantajları var. Hasta açısından baktığımızda kapalı cerrahinin avantajlarının hepsini robotik cerrahi de sağlıyor. Hasta daha erken ayağa kalkıyor, daha çabuk iyileşiyor, daha erken işe dönüyor ve kozmetik açıdan avantajlı. Bu eğitimde, simülatör eğitiminin yanı sıra tavuk modelinde ve kendilerinin oluşturduğu modellerde asistanların aynı karın içinde ameliyat yapıyormuş gibi durumu deneyimleme fırsatı sunduk” dedi.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.10.2020 08:19:00 2120 0

Tarih: 28.10.2020 08:19 Güncelleme: 28.10.2020 08:19
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00