SARUHANLI -  Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen “Doğanın Elinden Tut” sosyal sorumluluk projesi ilk toplantısını yaptı. Danışmanlığını, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in yaptığı proje ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı İzmir/Çiğli kampüsünde eğitim gören 6-14 yaş aralığındaki çocuklara çevre ve ekoloji bilgisi verilerek farkındalık yaratılacak.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin gönüllü olarak yer aldığı “Doğanın Elinden Tut” projesinin ilk toplantısı, Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in öncülüğünde yapıldı. İletişim Fakültesi Seminer Salonunda yapılan toplantıya projede görev alan gönüllü öğrenciler katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. H. Aydan Bilgilier, “Projede, İzmir- Çiğli’nin organize sanayi bölgesi olması, aynı zamanda yerleşim yerlerine yakınlığı dolayısıyla bu çevrede yaşayan çocukların çevre bilinci kazanmaları, çevre farkındalıklarının arttırılması amacıyla çevre eğitimi verilmesi, tutum ve davranışlarının olumlu yönde geliştirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor. Bu doğrultuda Halkla İlişkiler öğrencileri, çocuklarla iletişim eğitimine tabi tutularak, halkla ilişkiler araçlarıyla toplumsal fayda sağlayan bir proje gerçekleştirecek.  Egeli gönüllü genç iletişimcilerle birlikte yapacağımız etkinliklerle doğaya karşı duyarlı olan bilinçli nesiller yetiştirmeyi, kaynakların verimli kullanımını sağlamayı ve çevre, hava kirliliğini ve toprak kirliliğini en aza indirgemeyi, hava, su, çevre sürdürülebilirliğini amaçlıyoruz” dedi. 

Doç. Dr. H. Aydan Bilgilier, “ Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı –TEGV- ile işbirliği içerisinde yürütülecek olan projede TEGV çocukları hedef kitle olarak belirlendi. Proje ile resim, kompozisyon yarışmaları ve tiyatro gibi etkinliklerle çocuklara sürdürülebilir çevre ve ekoloji hakkında bilgilerin aktarılacak. Etkinliklerin dışında hedef kitle öğrencileriyle dört ana kategoride çevre eğitimi ile çevre iletişimi hakkında eğitim verilecek. Gönüllü Üniversite Öğrencilerinin yapacağı etkinliklerle doğaya karşı duyarlı olan bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yedi ay sürecek olan Sosyal Sorumluluk Projesi için iç ve dış paydaş arayışımız devam etmektedir. Şimdilik görev tanımlarını ve takvimi belirledik. Yedi aylık sürenin sonunda, çocuklara verdiğimiz etkinliklerle onlarda ne kadar farkındalık yarattığımızı kapanış sunumunda herkese aktarmış olacağız. Planladığımız adımları yavaş yavaş gerçekleştirmekteyiz. Çalışmalarımızı sosyal medya sayfalarımızdan takip edebilirsiniz”  dedi.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 14.01.2020 10:14:00 564 0

Tarih: 14.01.2020 10:14 Güncelleme: 14.01.2020 10:14
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00