SARUHANLI - Egeli akademisyen Doç. Dr. Gamze Süpüren Mengüç ve ekibinin geliştirdiği ciltteki sinir uçlarını etkileyerek batma hissi oluşturan kumaşların yüzeylerindeki tüylerin batma kuvvetini ölçen  “Kumaş Dalama Ölçüm Cihazı” patent almaya hak kazandı. Ege Üniversitesi (EÜ) Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM) Müdür Yardımcısı ve Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Gamze Süpüren Mengüç ve ekibinin geliştirdiği, Prof Dr. Nilgün Özdil’in araştırmacısı olarak destek verdiği TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında geliştirilen ve patent başvurusu yapılan “Kumaş Dalama Ölçüm Cihazı”, ulusal patent başvurusu alarak tescillendi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, öğretim üyesi Doç. Dr. Süpüren Mengüç’ü makamında ağırlayarak tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz, hem eğitim hem de Ar-Ge faaliyetlerinde kalitesi tescillenmiş bir kurumdur. Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitemizde bir araştırma ve inovasyon seferberliği başlattık. Türkiye Patent Raporunun verilerine göre patent tescilleme oranı en yüksek üniversiteyiz. Devletimizin kalkınma hamlesi doğrultusunda üniversitelerin geliştirdiği ürünleri patente dönüştürerek ticarileştirmesi büyük önem arz ediyor. EÜ ailesi olarak yaptığımız özverili çalışmalar neticesinde YÖKAK tarafından 5 yıllık tam akreditasyon alan Türkiye’deki tek yükseköğretim kurumu olduk. İşte böylesi büyük bir başarıda hocalarımızın bilimsel bilgilerini ürüne dönüştürdükleri projelerin patent başvurularının tescillenmesi bizler için üniversitemizin kalitesini görünür kılıyor. Hocamızı ve ekibini üniversitemize sağladığı katkılardan ötürü ve geliştirdikleri cihazla topluma fayda sağlayacak projeler ürettikleri için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bazı kumaşların insan cildindeki sinir uçlarını etkileyerek batma hissi oluşturduğunu söyleyen Doç. Dr. Gamze Süpüren Mengüç, “Bazı kumaş türleri kişilerde kaşınma hissi oluşturabiliyor. Bu önemli sorun karşısında geliştirdiğimiz  cihazımızda, kumaş yüzeyinde bulunan ve batma hissine sebep olan liflerin oluşturduğu batma kuvvetinin çok hassas bir yöntemle ölçüyor. Cihazımız için yurt dışı PCT başvurusu raporu da olumlu sonuçlandı ve patent başvurusunda ülke girişleri aşamasına gelindi” diye konuştu. 



Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 24.07.2021 08:05:00 742 0

Tarih: 24.07.2021 08:05 Güncelleme: 24.07.2021 08:05
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 08:47:00