SARUHANLI Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin katılımıyla işbirliği projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Kodla(Ma)nisa Projesi ve Kendin Yap Atölyeleri Projesinde görev alan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim uygulamaları yapılması, uygulanacak program tasarılarının güncellenmesi ve destekleyici materyaller üretilmesi amaçlanıyor.

Protokol hakkında bilgi veren EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “ Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Manisa Valiliği himayesinde 2015 yılından itibaren Kodla(Ma)nisa Projesi, 2019 yılından itibaren ise Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Yeni Nesil Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında desteklenen Kendin Yap Atölyeleri Projesi yürütülüyor. Kendin Yap Atölyeleri ve Kodla(Ma)nisa Projeleri kapsamında Manisa genelinde 30’dan fazla robotik kodlama ve tasarım becerileri öncelikli olmak üzere öğrencilerin dijital becerilini geliştirmeye yönelik yeni nesil tasarım beceri atölyeleri kuruldu. Protokol kapsamında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü tarafından söz konusu projelerde görev alan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim uygulamaları yapılması, uygulanacak program tasarılarının güncellenmesi ve destekleyici materyaller üretilmesi hedefleniyor” dedi.

Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumun yararına sunmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alev Ateş Çobanoğlu tarafından Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine yapılandırmacı öğrenme kuramı temelinde 5E Öğretim Modeli seminerleri uygulamalı olarak veriliyor. Bu sayede, öğretim üyesinin rehberliğinde, Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin seminerde öğrendikleri teorik bilgiyi derslerinde uygulayacakları şekilde plan hazırlamaları sağlanıyor.  Protokol kapsamında, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden Doç. Dr. Fırat Sarsar ve Dr. Öğr. Üyesi Alev Ateş Çobanoğlu tarafından oluşturulacak editör ekiple, Kendin Yap ve Kodla(Ma)nisa atölyelerinde kullanılacak olan uygulamalar için kılavuz kitaplar hazırlanacak” diye konuştu. 



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 2.07.2021 10:00:00 740 0

Tarih: 02.07.2021 10:00 Güncelleme: 02.07.2021 10:00
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00