Anahtar Kelimeler: Üniversitesinden Avrupa Projesi !

SARUHANLI - Ege Üniversitesi’nin Yürütücüsü olduğu CHET projesi, Erasmus+ KA203 Yükseköğretim için Stratejik Ortaklıklar Projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye uygun görüldü.  Ege Üniversitesi’nin Yürütücüsü olduğu CHET (Creativity for Higher Education Engineering Teachers) projesi, “ERASMUS+ KA203 - Yükseköğretim için Stratejik Ortaklıklar Programı” kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fırat Sarsar, CHET Projesi hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Andiç Çakır, “Proje, mühendislik yükseköğretimdeki öğretim elamanlarının özellikle mühendislik eğitiminde yaratıcı öğretim yöntemlerini kullanmayı ve böylece mühendislik öğrencilerinin yaratıcı düşünme, problem çözme, kritik düşünme becerilerini artırmayı amaçlamaktadır” dedi

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Yunanistan, İspanya, Danimarka ve Litvanya’dan araştırmacılar tarafından oluşuyor.

Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Yükseköğretim mühendislik eğitiminde yaratıcı öğretim yöntem ve teknikler önemlidir ancak belirli bir mühendislik bağlamı için hangi yaklaşımların veya tekniklerin daha uygun olduğu konusunda bir kılavuz yoktur. Bu nedenle, CHET, özellikle yükseköğretim mühendislik alanları için kapsamlı bir yaratıcı öğretim yöntem ve teknikler setini, ilkeler, ipuçları ve püf noktaları ile gerçek bir öğretim faaliyetinde kullanımlarına ilişkin örneklerini bir araya getirecek önemli bir proje konumundadır” dedi.

Yenilik ve yaratıcılığın mühendislik faaliyetlerinde öneminden bahseden proje koordinatörü Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, Yükseköğrenimde mühendislik eğitimi veren tüm birimlerin ve öğretim elemanlarının, öğrencilerinin yaratıcı ve yenilikçi becerilerindeki yeterliliklerini arttırmak için öğretim yöntemlerinin yenilenmesi gerekliliği konusunda farkında olmaları gerektiğine değindi. Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “2021 yılının sonlarına kadar sürece bu proje kapmasında uzaktan eğitim ve yenilikçi öğretim teknolojileri aracılığı ile mühendislik öğretim elemanlarına yönelik online bir öğrenme platformu hazırlanacak.  Bu platform tüm dünyaya farklı dillerde hizmet verecek şekilde erişime açık olacak” dedi. 



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.03.2020 10:18:00 1222 0
Tarih: 20.03.2020 10:18 Güncelleme: 20.03.2020 10:18
Haberi Sesli Oku