Anahtar Kelimeler: Üniversitesinden Avrupa Projesi !

SARUHANLI - Ege Üniversitesi’nin Yürütücüsü olduğu CHET projesi, Erasmus+ KA203 Yükseköğretim için Stratejik Ortaklıklar Projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye uygun görüldü.  Ege Üniversitesi’nin Yürütücüsü olduğu CHET (Creativity for Higher Education Engineering Teachers) projesi, “ERASMUS+ KA203 - Yükseköğretim için Stratejik Ortaklıklar Programı” kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fırat Sarsar, CHET Projesi hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Andiç Çakır, “Proje, mühendislik yükseköğretimdeki öğretim elamanlarının özellikle mühendislik eğitiminde yaratıcı öğretim yöntemlerini kullanmayı ve böylece mühendislik öğrencilerinin yaratıcı düşünme, problem çözme, kritik düşünme becerilerini artırmayı amaçlamaktadır” dedi

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Yunanistan, İspanya, Danimarka ve Litvanya’dan araştırmacılar tarafından oluşuyor.

Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Yükseköğretim mühendislik eğitiminde yaratıcı öğretim yöntem ve teknikler önemlidir ancak belirli bir mühendislik bağlamı için hangi yaklaşımların veya tekniklerin daha uygun olduğu konusunda bir kılavuz yoktur. Bu nedenle, CHET, özellikle yükseköğretim mühendislik alanları için kapsamlı bir yaratıcı öğretim yöntem ve teknikler setini, ilkeler, ipuçları ve püf noktaları ile gerçek bir öğretim faaliyetinde kullanımlarına ilişkin örneklerini bir araya getirecek önemli bir proje konumundadır” dedi.

Yenilik ve yaratıcılığın mühendislik faaliyetlerinde öneminden bahseden proje koordinatörü Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, Yükseköğrenimde mühendislik eğitimi veren tüm birimlerin ve öğretim elemanlarının, öğrencilerinin yaratıcı ve yenilikçi becerilerindeki yeterliliklerini arttırmak için öğretim yöntemlerinin yenilenmesi gerekliliği konusunda farkında olmaları gerektiğine değindi. Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “2021 yılının sonlarına kadar sürece bu proje kapmasında uzaktan eğitim ve yenilikçi öğretim teknolojileri aracılığı ile mühendislik öğretim elemanlarına yönelik online bir öğrenme platformu hazırlanacak.  Bu platform tüm dünyaya farklı dillerde hizmet verecek şekilde erişime açık olacak” dedi. 



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.03.2020 10:18:00 1042 0

Tarih: 20.03.2020 10:18
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00