Ege Denizi'ndeki depremler sonrası AFAD'dan tsunami açıklaması

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Bodrum'daki sismik hareketlilikle ilgili açıklamalarda bulunarak son günlerde bölgede yaklaşık 2 bin depremin kaydedildiğini belirtti. Tatar, olası bir tsunaminin kıyılara ulaşmasının yaklaşık bir saat süreceğini ve yıkıcı etki yaratmayacağını söyledi. Vatandaşlara resmi kaynaklar dışındaki bilgilere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Muğla’nın Bodrum ilçesinde incelemelerde bulundu.

Turgutreis sahilinde yaptıkları inceleme ve değerlendirmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tatar, 10-15 günden bu yana bölgede ciddi sismik hareketlilik olduğunu anımsattı.

OLASI TSUNAMİ YIKICI ETKİ YARATIR MI?

Bugün itibarıyla sismik aktivitenin yaklaşık 2 bine ulaştığını ifade eden Tatar, "Bunların içerisinde 5 ve üzeri büyüklükte 5 deprem var. Bu depremlerin bir bölümünü değişik bölge kıyılarda hissedildi. 'Bu depremlerin ardından bir volkanik patlama olur mu? Veya ikincisi de özellikle bunların sonucunda oluşabilecek bir tsunami etkisi ne olur? sorularının tartışılıyor. Olası bir tsunami olması durumunda en erken kıyılarımıza ulaşacağı süre bir saat ve bir saatten daha erken. Kıyılarımıza ulaşmıyor ve bu kıyılarımızda herhangi yıkıcı etki yapmayacağı konusunu net olarak söyleyebiliyoruz." şeklinde konuştu.

AFAD olarak bütün vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını belirten Tatar, vatandaşların bu konuda panik yapmasına gerek olmadığını vurguladı.

Devletin bütün organlarının bu konuda gerekli hazırlıkları, çalışmaları yaptığını dile getiren Tatar, şöyle devam etti:

"Bir yandan vatandaşımızın doğru bilgilendirilmesi, sağlıklı bilgiye, veriye ulaşması son derece önemli. Bu konuda da kendilerinden ricamız özellikle sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli haberlere itibar etmemeleri. Özellikle resmi kanallardan yapılacak olan açıklamaları dikkate almaları büyük önem taşıyor. Hazırlıkları yerinde görüp inceliyoruz. Bugün Muğla'da yaptığımız koordinasyon toplantısını yarın Aydın'da diğer gün de İzmir'de gerçekleştireceğiz."



Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu

TDED Manisa Şubesi Türkiye Birincisi Oldu

Salihli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan Unutulmaz Cumhuriyet Konseri

Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 6 Yaralı

Elektrikli kabus: 18 milyonluk Porsche alev aldı, iş adamı canını zor kurtardı

Saruhanlı'da vefat...

Tıp Fakültesi öğrencileri 'lösemili' çocuklara dikkat çekti

Japon şef Türk zeytinyağlarını harmanlayarak Uzak Doğu'ya tanıtıyor

Kocaeli'de parfüm deposunda çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti

Elektrikli ve hibrit otomobillerde gözle görülür artış! Zamlar benzin ve motorin satışlarını düşürdü

Ticaret Bakanlığı'ndan 'Gizemli kutu' kararı: Satışlar tamamen yasaklandı

Şeytana pabucunu ters giydirecek haraç yöntemi

Oyuncu Kıvanç Kasabalı'nın babası hayatını kaybetti

Feci trafik kazası kamerada: 2 ölü, 4 yaralı

STEM Haftasında Minik STEM'ciler Sertifikalarını Aldı!

CHP'li Bilgin ve Özalper arasında ipler geriliyor… Zeki Bilgin’den bir açıklama daha!

Trafik kazası: 1 ölü

Freni patlayan kamyon, öğrenci servisine çarptı

Soma'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Turgutlu’da kaçak içki ve tütün operasyonu: 3 gözaltı

Saruhanlı'da vefat...

Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu

TDED Manisa Şubesi Türkiye Birincisi Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 12.02.2025 10:07:00 1098 0
Tarih: 12.02.2025 10:07 Güncelleme: 12.02.2025 10:07
Haberi Sesli Oku