Anahtar Kelimeler: 0

EGE’NİN EN BÜYÜK BARAJI DOLDU

 

SALİHLİ - Ege bölgesindeki 18 barajın en büyüğü olan 1 milyar metreküp su tutma kapasitesine sahip Demirköprü barajındaki doluluk oranı yüzde 85’e ulaştı.

 

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde faaliyet gösteren Sarıkız Sulama Birliği’nin Başkanı Hüseyin Göksu, Gediz havzasına hayat veren Salihli İlçesindeki Demirköprü barajında incelemelerde bulundu.

 

Başkan Göksu, incelemelerinin ardından Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemdeki yağışların barajların doluluk oranını arttırdığını, Gediz havzasının bu yıl tarımsal sulama açısından iyi bir sezon geçireceğini belirtti.

 

1 milyar metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Demirköprü barajındaki su seviyesinin 853 milyon 117 bin metreküpe ulaştığını belirten Göksu, taşkın riskine karşı barajdan yaklaşık 15 gündür su tahliye edildiğini kaydetti.

 

Başkan Göksu, şu bilgileri verdi; “Barajda su seviyesinin ölçüldüğü sınır kodu 244. Şu an kod seviyesi ise 241’de. Taşma tehlikesine karşı barajdan 15 günden bu yana saniyede 50 metreküp olmak üzere 2 ünite su tahliye ediliyor. Bunun 30 metreküpü Gediz nehri üzerinden Ege denizine, 20 metreküpü de Gölmarmara gölüne deşarj ediliyor. Böylelikle barajın taşması önleniyor.”

 

Bu günkü değerler itibariyle Demirköprü barajında tarımsal sulamaya yetecek 85 günlük su bulunduğunu bildiren Göksu, “Yani önümüzdeki 2 yıl yetecek kadar suyumuz var” dedi.

 

 - Gölmarmara Gölünde Son Durum -

 

Başkan Göksu, Demirköprü barajında su olmadığı yıllarda tarımsal sulama için devreye giren Gölmarmara gölündeki doluluk oranının da yüzde 80 seviyesinde olduğunu anlattı.

 

5 yıl önce kuruma noktasına gelen, 321 milyon metreküp su tutma kapasiteli Göldeki su miktarının 267 milyon metreküpe ulaştığını ifade eden Göksu, bunun 240 milyon metreküpünün tarımsal sulamada kullanılabilecek durumda olduğunu anlattı.

 

Göksu, Manisa’da Demirköprü barajının dışında taşkın riskine karşı Sevişler ve Afşar Barajları’ndan da bir süredir su tahliyesi yapıldığını anımsattı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
25.02.2013 18:09:46 527 0

Tarih: 25.02.2013 18:09
Haberi Sesli Oku
19.06.2025 16:39:00