Anahtar Kelimeler: NEŞTER

GÖLMARMARA - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Taşkın riski minimize edildi

Manisa Gölmarmara’da zamanla dolan ve yüzlerce dekar arazi için taşkın riski yaratan Kum Çayı DSİ tarafından yeniden düzenlendi. Bölgedeki taşkın riski minimize edildi.

4 kilometrelik hattaki çalışmaların 6 ay gibi kısa bir sürede bitirildiğini belirten DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “Gediz havzası ve Gölmarmara için büyük önem taşıyan Kum Çayı, suyun getirdiği rüsubat ve çevresel faktörler nedeniyle zaman içinde tamamen dolmuştu. 2022’nin şubat ayında başladığımız çalışmalar kapsamında 58 bin m3 dolgu ve kazı çalışması yaptık. Nehir yatağında 45 bin metreküp de istifli taş tahkimatını bitirdik. Bölgedeki taşkın riskini kış bastırmadan ortadan azalttık. Manisamıza hayırlı olsun” dedi.

6 ay erken tamamlandı

Gölmarmara Kum Çayı Islah Projesinin planlanandan 6 ay önce bitirildiğini de açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “ Aslında Kum Çayı’ndaki çalışmalarımızı 20223’ün Mart ayında tamamlamayı planlıyorduk. Ancak Manisalı üreticilerimizin bu kışı daha rahat geçirmesi için inşaata hız verdik. Yaz aylarında gece gündüz demeden çalıştık ve yağışlar bastırmadan Kum Çayı Islah Projesi’ni tamamladık. Bu kış bölgede yaklaşık 1200 dekar arazide taşkın riski azalacak. Üreticimiz artık korkulu rüya görmeyecek” diye konuştu.

Dere ve nehir yataklarını koruyalım

Dere ve nehir yataklarını temizlemek ve ıslah etmek kadar korumanın da önemine vurgu yapan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, vatandaşları uyardı. Evsel atıkların ve molozların dere, nehir yatakları ile sulama kanallarına atılmamasını istedi. DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA “Su yollarını evimiz gibi koruyalım” dedi



Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 28.10.2022 09:38:00 1235 0
Tarih: 28.10.2022 09:38 Güncelleme: 28.10.2022 09:38
Haberi Sesli Oku