İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Meclis’te önerge rekoru kırmış, hemen her kesimden vatandaşın sorununu Meclis kürsüsüne taşımış ve önergeler vermişti. Milletvekili Aylin Cesur’un doktor kimliği ile bu önergelerin önemli bir bölümü de sağlık alanındaki sorunlara aitti. Türkiye’nin Korona ile karşılaştığı 10 Mart’tan bugüne, konuya ilişkin önemli beyanlar veren ve önerileri dikkate alınarak düzenlemeler yapıldığı gözlenen Doktor Milletvekili Aylin Cesur, koronadan en çok etkilenme ihtimali olan sağlıkçıların sorunlarını ve önerilerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tek tek taşımaya devam ediyor. Cesur’un bu defa ki ele aldığı 2 meslek grubu Paramedikler ve Anestezi Teknikerleri ile Teknisyenleri oldu.  

Anestezi Tekniker ve Teknisyenlerinin hastanelerin en önemli personellerinden olduğunu belirten Cesur, her yıl katlanan mezun sayısı ve buna paralel olarak azalan kamuya alımlar sebebiyle yaklaşık 80.000 mezun sayısına ulaşıldığını, bir ameliyatın en iyi şekilde devam edebilmesi için olmazsa olmazlardan olan Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri’nin sağlık kurumlarının bir parçasından ziyade yapıtaşları olduğunu da ekledi. Atama sayılarının yetersiz oluşunun mezunlarda hayal kırıklığı yarattığına dikkat çeken Aylin Cesur, atama bekleyen Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri’nin Covid-19 salgınıyla mücadele edilen bu günlerde, istihdamlarının önündeki engellerin kaldırılması uygun olacaktır dedi ve Sağlık Bakanına sorular yöneltti. 

 

Diğer önergesi ise; Türkiye’deki üniversitelerin “İlk ve Acil Yardım” bölümünden mezun olan yaklaşık 50 bin ‘’Paramedik’’ile ilgili olan Cesur, “işsizlik ve atama sorunları ile karşı karşıya bulunmakta olan, kritik durumlarda bulunan hastaya ya da yaralıya ilk müdahalede bulunan, profesyonel sağlık uzmanı olarak görev yapan paramedik sağlık teknikerleri, görev alabilecek yetkinliğe, bilgi ve beceriye sahiptirler. Sağlık çalışanlarına en çok ihtiyaç duyulan günlerde bakanlığınızca acil tıp teknikerlerine 250 kontenjan ayrılmıştır. Son alımlardaki sayıların çok düşük olması mezunlarda hayal kırıklığı yaratmıştır.” dedi. 

Atama bekleyen Paramedik sağlık teknikerlerinin Covid-19 salgınıyla mücadele edilen bu günlerde, istihdamlarının önündeki engellerin de kaldırılması şarttır diyen Milletvekili Cesur’un bu iki meslek grubuna desteğini sunduğu önerge metinleri ve Bakan Fahrettin Koca’ya soruları şöyledir: 

  1. Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri ile ilgili önergesi:


Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.06.2020 11:26:00 1084 0

Tarih: 11.06.2020 11:26
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00