SAĞLIK - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Emsal Demirel, riskli gebeliği olmayan her anne adayının doğuma kadar havuz ve denizde yüzmesinde bir mahzur olmadığını söyledi.

Sıcak havalardan bunalanlar serinlemek için havuz ve denize akın ederken, bazı anne adayları ise tehlikeli olabilecek kaygısıyla bunların hiçbirini yapamıyor. Bebek bekleyen anne adaylarının da tatil yapma hakkının olduğunu ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Emsal Demirel, gebelere yönelik yasakçı yaklaşımın doğru olmayacağını söyledi. Gebelerin de diğer insanlar gibi sıcaktan bunaldıkları için denize veya havuza girmek istemesinin normal olduğunu belirten Demirel, "Gebelere en çok tavsiye edilen sporlar, yürüyüş ve yüzmedir. Temiz olduklarına emin oldukları denizde veya havuzlarda yüzebilirler. Sadece önemli olan, uzun süreli güneş altında ve nemli kalmamaları. Sudan çıktıktan sonra mayolarını çıkarmaları veya iyi kurulanmaları gerekiyor. Çünkü nemli ortam, idrar yolu enfeksiyonunu tetikleyecektir. Yüzerken de yanlarında birilerinin olması gerekiyor. Gebelerde ani tansiyon düşmeleri veya ani kramplar olabiliyor" dedi.

Her havuza veya kalabalık havuzlara girmeyi tavsiye etmeyen Dr. Emine Emsal Demirel, "Bazı havuzların özellikle ilaç içeriği çok olabiliyor. Temiz olduklarına güvendikleri yerleri tercih etmeliler. Havuzdan çok denizi tercih etsinler. Sıcak hava, gebeler için daha da önemlidir. Öğlen saatlerinde kesinlikle güneşe çıkmasınlar. Ancak diğer saatlerde D vitamini için güneşe çıkmalarında fayda var. Erken doğum riski olan veya başka bir rahatsızlığı olan gebelerin de deniz veya havuzlara girmelerinde sakınca olabilir. Ancak gebeliğin her anında doğuma kadar bile yüzme yapılabilir. Ancak aşırıya kaçmamalı ve yüzme tiplerine dikkat etmeliler" ifadelerini kullandı.

Anne adaylarının deniz ve havuzdan önce su alımlarına çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Demirel, "Su miktarını yaz aylarında mutlaka artırmaları gerekmektedir. Kışın tükettikleri suyun daha fazlasını içmeliler. Çünkü rutin kayıplar olacaktır. O kayıpları da bir şekilde karşılamak gerekiyor. Bebek için gerekli olan sıvı miktarını almak gerekiyor" diye konuştu.



Denizli’de 2 bin litre kaçak alkol ele geçirildi

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Aren bebeği hastanelik eden cani hakim karşısına çıkıyor

Kula'da kavun hasadı gerçekleşti

Yunusemre Belediyesi ekipleri kıraathanelerde vatandaşı dinliyor

Enişte-kayınbirader arasında tornavidalı ve bıçaklı kavga: 2 yaralı

Araç içinde tüfekle vurulmuş halde bulundu

Otomobil yayaya çarptı: 1 ölü

Bozdoğan Belediye Başkanı Özel: "Partimdeyim, hiçbir yere gittiğim yok"

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı'nın fikstürü belli oldu

Saruhanlı Devlet Hastanesi için ihale tarihi belli oldu

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Saruhanlı’da Vefat…

Arızalanan tır İzmir - Manisa yolunu kapattı

Takla atan araç sürücüsü yaralandı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 3.08.2019 07:01:00 737 0

Tarih: 03.08.2019 07:01 Güncelleme: 03.08.2019 07:01
Haberi Sesli Oku
21.08.2025 08:18:00