Diyabet Gününde vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılan stant ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte vatandaşların şeker oranları ölçüldü, diyabet konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı. Özel bir hastanenin sağlık görevlileri tarafından yapılan ölçümler sonrasında vatandaşlar diyabet konusunda bilgilendirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar’ın da ziyaret ettiği stantta birçok vatandaşın kan şekeri ölçümü yapıldı. Yapılan ölçümler sonucunda riskli bulunan vatandaşlar sağlık kuruluşlarına gitmeleri konusunda yönlendirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kan şekeri ölçümü yaptıranlara elma ve su ikramında bulundu.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bilgilendirme ve ücretsiz şeker ölçümü standı kuruldu. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, standı ziyaret ederek, yaptığı değerli çalışmalar nedeniyle görevlileri tebrik etti.

“Diyabet kontrol edilebilir bir hastalık”
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan stant ile vatandaşlara diyabet hastalığı hakkında bilgilendirme yapan Diyetisyen Ceyda Akdeniz, hastalığın kontrol edilebilir olduğunu söyledi. Akdeniz, “Bugün 14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Diyabet dünya çapında çok sık görülen bir hastalık. Şu anda Türkiye’deki oranı yüzde 13,7 olsa da gittikçe arttığını görüyoruz. Bölgeye göre yüzde 20’leri bulabiliyor. Diyabet kronik ve kalıtımsal etkenlere bağlı bir hastalık olsa da, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek bu hastalıkla daha sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün. Burada da yaptığımız halkımızı bilinçlendirmek. Diyabetin aslında yönetiminin çok daha kolay olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Engellenebilir bir hastalık. Burada kalıtımsal bir aktarım olsa dahi sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenerek bunun önüne kolaylıkla geçebiliyoruz” dedi.

“Hastalıkla mücadele ediyorum”
Kendisinin de şeker hastası olduğunu söyleyen Necdet Taylan, “Annem ve ağabeyim şeker hastasıydı. İkisini de kaybettik. Ben 20 senedir ilaç kullanıyorum. İnsanları uyarmak, bilgilendirmek için bugün tabi ki önemli. Yapılan ölçümler faydalıdır. Hastalığı bilmeyenler için faydalı. Ben başka bir rahatsızlık için gittim kontrole, şeker çıktı. Ben de eski sağlık personeliyim, geçmişte bu hastalık ile karşılaştım hala mücadele ediyorum” diye konuştu.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 16.11.2024 09:26:00 661 0

Tarih: 16.11.2024 09:26
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00