Diş hekimini katletmişti: Cinayette sır perdesi aralanıyor

İzmir'de diş hekimi Mehmet Emrah Düşmez'i (49) tabancayla başından vurarak öldürüp videosunu da annesine göndermişti. Korkunç cinayetle ilgili sır perdesi aralanıyor. Mustafa Ercan'ın ifadesi ortaya çıktı.

Olay, geçen 21 Şubat'ta saat 17.00 sıralarında İzmir Konak ilçesinde Alsancak Kültür Mahallesi Ali Çetinkaya Bulvarı'ndaki bir apartmanın 2'nci katındaki dairede meydana geldi. Ağız ve diş sağlığı merkezinde diş hekimi olarak görev yapan Mehmet Emrah Düşmez'in oturduğu daireye, husumetli olduğu Mustafa Ercan geldi. Taraflar arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Mustafa Ercan, tabancayla Düşmez'in başına ateş etti. Mustafa Ercan, daha sonra Düşmez'in telefonunu alıp, kanlar içindeki görüntüsünü çekerek annesine gönderip, kaçtı.

Oğlunun vurulduğunu gören anne, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Mehmet Emrah Düşmez'in cenazesi Harput Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YARGILAMA BAŞLADI

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Ercan hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ruhsatsız silah, bıçak veya mermi bulundurma, satın alma veya taşıma suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanık Ercan bugün İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanığın yanı sıra aileler ile avukatlar katıldı. Yapılan kimlik tespitiyle yargılama başladı ve Ercan'a söz verildi.

"EŞİMİN HESABINDA YÜKLÜ PARA BULDUM"

Tutuklu sanık Ercan, diş hekimi Düşmez'in kendisini uyuşturucuya alıştırdığını iddia etti. Ercan, "2011'de Emrah'la tanıştık, 6-7 yıl ortaklık yaptık. 2018'de İzmir'e geldiğinde beni de çağırdı, araç kiralama işi kurdum. İşler büyüdü, 2023 başında 4 mağazaya çıktık. Ciro çok iyiydi ama nisan ayında Emrah ortadan kayboldu. Uyuşturucu kullanmaya başladığını öğrendim. Temmuz ayında beni evine çağırdı. Bağımlı oldum ve 5 ay boyunca evinden birkaç kez anca çıktım. İşlerle eşim ilgileniyordu. 5 ay sonra iş yerine gittiğimde büyük bir maddi açıkla karşılaştım. İşlerle eşim ilgileniyordu. Emrah'a durumu sorduğumda "Eşin çalmıştır" dedi. Gerçekten de eşimin hesabında yüklü para buldum. Bunun üzerine eşim evi terk edip kadın sığınma evine gitmiş, sonrasında boşandık. Emrah'la görüşmeye devam ettim" ifadelerini kullandı.

'EĞİLİNCE KURŞUN BAŞINA İSABET ETTİ'

İş yeri kameralarını izlemeye başladığını belirten Ercan, "Müşterilerden alınan paraların personel tarafından gizlice eşime verildiğini, eşimin de o paraları çocuğumun çantasına sakladığını gördüm. Emrah'tan şüphelenmemiştim ama dört mağazayı yarı yarıya bölüştük. Eski eşim Emrah'ın telefonunda uyuşturucu kullandığım anlara ait videolar olduğunu söyledi. Emrah'ın içtiği uyuşturucuyla bana içirdiği uyuşturucular arasında fark olduğunu anladım. Olay günü Emrah beni 5 kere aradı ve konuşmak için eve çağırdı. Konuşmak için eve gittim.

Yaklaşık 11 saat birlikteydik. 20 milyon lira kaybımızın hesabını Emrah'a sordum. Aramızda tartışma çıktı. Sesler duymaya başladım, halüsinasyon gördüm. Bana tuzak kurduklarını ve kalan iki mağazamı da elimden alacaklarını söyledi. Sehpanın üzerinde ona ait olan tabancayı alıp ateş ettim. Amacım ayağına ateş etmekti ama eğilince başına isabet etti. Silahla birlikte ayrıldım ve polislere teslim oldum. Videoyu Emrah'ın annesine yanlışlıkla attım. Kız arkadaşına gönderecektim ama annesi telefon rehberinde "aşkım" diye kayıtlıymış. İki çocuğum için de DNA testini yaptırdım" dedi.

Ercan'ın ardından söz verilen Düşmez'in annesi Aysel Düşmez, "Emrah'a araç kiralama işi yapmamasını söylemiştim. Beni 1 milyon TL borca sokmuştu. İzmir'e tayin istedikten sonra "Birlikte çalışmayın" dedim ama dinlemediler. Şikayetçiyim" dedi.

Duruşmada Ercan'ın eski eşi A.A. da tanık olarak dinlenildi. Ercan ve Düşmez'in uyuşturucu kullandığın belirten A.A., "Çocuklarımın babası kesinlikle ölen şahıs değildir. Birlikte madde kullanıyorlardı. Benim yuvamın yıkılmasının nedeni Emrah'tı. Uyuşturucu sebebiyle boşandık. Emrah, ben ve çalışanlardan yaklaşık 6 milyon lira civarında para aldı" diye konuştu.

İfadelerin ardından ara karar açıklandı. Ercan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.



Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında terörle mücadele kursu gören 38. dönem kursiyer uzman erbaşlar yemin etti.

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Motosikleti ile kaza yapan 17 yaşındaki Arda Kara, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

Ahmet Mete İnce, 493.9643 puan alarak Sarıgöl ilçe birincisi olurken, bu puanla ilçede bugüne kadar ulaşılan en yüksek başarıya imza attı.

Tek yanlışla Türkiye birinciliğini kaçırdı

Alaşehir ilçesinde marangozluk yapan 2 çocuk babası sabah saatlerinde iş yerinde ölü bulundu.

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

Sarıgöl Ovası’nda 2025 yılı erkenci üzüm alımları başladı.

Sarıgöl Ovası’nda erkenci üzüm alımları başladı

Ertuğrul Kabaş, Hatuniye Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Serdar Kabaş’ın acı günü

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Karadenizliler Derneği Başkanı İsmail Aydın ve yönetimini konuk etti.

Karadenizlilerden Başkan Balaban’a teşekkür

Savaş gemisi döşeme ve minderlerinden süper lüks yatlara

Hayalini teknelerde gerçekleştirdi

Kene kabusu memlekette 11 can aldı. Son olarak 59 yaşındaki vatandaş kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tehlike çanları çalıyor: Görünmeyen kabus can almaya devam ediyor!

Çevredeki esnafın ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ekipleri bebeği hastaneye kaldırırken bebeğini çöpe atan kadın ise gözaltına alındı.

Evde doğurduğu bebeğini çöpe attı: Böyle vicdansızlık görülmedi

Korkunç cinayetle ilgili sır perdesi aralanıyor. Mustafa Ercan'ın ifadesi ortaya çıktı.

Diş hekimini katletmişti: Cinayette sır perdesi aralanıyor

Uşak'ın Ulubey ilçesinde kayıp olarak aranan 75 yaşındaki adam ölü olarak bulundu.

Kayıp olan 75 yaşındaki adam ölü bulundu

Kocaeli'nde Y.G. tartıştığı üvey oğlu Ferhat B.'yi göğsünden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Ferhat B.'nin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Tartıştığı üvey oğlunu göğsünden bıçakladı!

Antalya'da görevli polis memuru Bekir Tatlı (37), ailesiyle birlikte tayininin çıktığı Adıyaman'a giderken Konya'da kaza yaptı.

Kahreden kaza! Polis memuru tayine giderken ailesi can verdi!

Bilimsel araştırmalar ve uzman görüşleri, sindirimi hızlandıran altı süper besini ortaya koydu. Bu besinler, bağırsak sağlığınızı desteklerken metabolizmanızı da ateşledi.

Mideyi rahatlatan altı mucize! Sindirimi hızlandıran gizli kahramanlar

MasterChef 2025'te ana kadro için 14 yarışmacının yarıştığı akşamda; önlüğü kazanan ilk kişi belli oldu.

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 12.07.2025 12:28:00 249 0

Tarih: 12.07.2025 12:28 Güncelleme: 12.07.2025 12:30
Haberi Sesli Oku
12.07.2025 12:41:00