POLİTİKA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısında son dakika açıklamalar yaptı. Bahçeli, "Fırat'ın doğusunda hilal yükseltilmeli hainler cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

ABD ile anlaşılan Fırat’ın doğusundaki güvenli bölgede kontrolün Türkiye’de olmasını isteyen Bahçeli, ilk kademe mahkemeyi Anayasa Mahkemesi’nin Barış Akademisyenleri davasında verdiği hak ihlali kararına uymamasını istedi.

Devlet Bahçeli, İYİ Parti’deki eski MHP’lilere 1 Ağustos’ta yaptığı ‘geri dönün’ çağrısına İYİ Parti’nin sosyal medya hesabından Meral Akşener’in kahkaha attığı bir video ile yanıt verilmesine de, “Son gülen iyi güler” yorumunu yaptı.

Bahçeli gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la evinde yaptığı görüşmede masaya hangi konuların geldiği şeklindeki soruya, “Evde masa yoktu” yanıtını verirken Ali Babacan’ın kuracağı partiyle ilgili soruya ise, "104. parti olur" yanıtını verdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Çevremiz zifiri karanlıktır"

-İdlib mayın tarlası gibidir. Çevremiz zifiri karanlıktır. Ülkemizi terörizmle susturacağını sanan gafiller çok yakında anlayacaklardır. Terör örgütleri yaptırım baskıları, darbe girişimleri Türk milletini haklı davasından döndüremeyecektir. Türk milleti mazlumların umut ışığıdır. Türkiye bölgesinde parlayan yıldızdır, uyanmış bir devdir.

"Güvenli bölge zaruri ve önemlidir"

-Terör örgütlerine kim yardım ve yataklık yapanlar Türk milleti ile tanışacaktır. Dost ve müttefiklerin şaibesiz desteği çok önemlidir. Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde yapılacak güvenli bölge zaruri ve önemlidir. Sadece Türkiye’yi değil bölgeyi de koruyacaktır. ABD, müttefiklik ahlakı ile çelişmemelidir.

"Denetimi Türkiye tarafından sağlanmalı"

-Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat hızla sağlanmalıdır. Buranın denetimi Türkiye tarafından sağlanmalıdır. ABD, Türkiye’yi anlamalı; sevmiyorsa da saygı duymalıdır. YPG’ye silah vermekten vazgeçmelidir. Güvenli bölge ABD’nin lütfu değildir. Türkiye güvenli bölge ile kardeşliğin, bütünlüğün yanında olduğunu göstermiştir.



GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 8.08.2019 16:13:00 1090 0
Tarih: 08.08.2019 16:13 Güncelleme: 08.08.2019 16:13
Haberi Sesli Oku