Anahtar Kelimeler: Partisi Genel Başkanı Babacan Manisa’

MANİSA - Manisa programı kapsamında, Küçük Sanayi Sitesi ve Yarhasanlar Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Daha sonra partisinin il başkanlığına geçen Babacan, burada basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Manisa'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Babacan, üzüm üreticilerinin sorunlarını çözeceklerini dile getirdi.

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla üreticinin zora girdiğini ve bununla ilgili çalışmaların planlandığını aktaran Ali Babacan, “Tarım eylem planımızın birkaç önemli hususu var. Bunun en önemli kısmı iyi bir planlama. Ülkenin topyekûn iyi bir arz talep planlaması. İyi bir ithalat-ihracat planlaması. Ve bunun ürün ürün çiftçimize iyi anlatılması. Devletin öncelikle çiftçimizi yönlendirecek bir bilgiye sahip olması gerekiyor ve buna göre de bir planlama yapması gerekiyor. Bu tabi, ürün esnekliği olan çiftçilerimiz için. Üzüm bağı olan çiftçilerimiz için fazla bir seçenek yok, çünkü üzüm tek yıllık bir bitki değil. Öngörülebilirlik her şeyden önemli burada. Bizim planımız, gübrenin fiyatının yarısı devlet tarafından karşılanacak. Maliyeti düşürmemiz gerekiyor. Sulama projelerini de ilk 5 yılımızda tamamlayacağız. Türkiye genelinde. Bunun sözünü verdik hesabını yaptık.” dedi.

İktidara gelirlerse çiftçilerin borçlarının faizlerinin silineceğini ve 2 yıl ödeme yapmayacaklarını belirten Babacan, “Bunun yanında çiftçimiz gırtlağına kadar borca girmiş durumda. Traktör hacizli, tarla hacizli. Eski borçların faizlerini silip borcun anaparasını da uzun vadelere yayacağız. İlk iki yıl da hiç ödeme yapmayacak çiftçiler. Eski borçlarla ilgili çiftçimiz en az iki yıl kafası rahat olacak. İlave finansmanlar uygun şartlarla sağlanacak. Bu şekilde tarımın ayağa kalması çok hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Önemli olan çiftçimizin maliyetini düşürmek. Ama şu anda gerek çiftçimizin, gerek üreticimizin girdileri hep dövize endeksli. Onlar arttıkça girdi maliyeti artıyor. Döviz kurunu stabilize etmeden çiftçimizin yüzünün gülmesi mümkün değil. Her türlü rahatlama geçici olacaktır. Bir ürüne verilen iyi fiyat, artan dövizle birlikte eriyip gidiyor. Bu sorunlar işi bilen kadrolarla çözülecektir.” ifadelerini kullandı.



Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.06.2022 08:35:00 4226 0
Tarih: 10.06.2022 08:35 Güncelleme: 10.06.2022 08:35
Haberi Sesli Oku