Tarih: 13.05.2022 10:41

DERİ KANSERİNDE EN ÖNEMLİ RİSK FAKTÖRLERİ GÜNEŞ IŞIĞI VE SOLARYUM

Facebook Twitter Linked-in

Açık Tenli ve İleri Yaşlı Bireylerde Deri Kanseri Riski Daha Fazla

 

İSTANBUL - Dünya genelinde en sık görülen kanser türlerinden biri olan deri kanseri, deri hücrelerinin DNA hasarına uğraması ve hasarlı hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu ortaya çıkıyor. Bu hasarın en büyük sorumlusu olarak ise zararlı ultraviyole (UV) ışınları öne çıkıyor.

Deri kanserinin erken tanı ile en fazla iyileşme oranına sahip kanserlerden biri olduğunu vurgulayan Türkiye İş Bankası grup şirketleri arasında yer alan Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Pınar Öztaş, deri kanserine karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

Dünya genelinde en sık görülen kanser türlerinden biri olan deri kanseri, deri hücrelerinin DNA hasarına uğraması ve hasarlı hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu ortaya çıkıyor. Cilt hücrelerinin bu anormal büyümesi, genellikle güneşe fazla maruz kalma nedeniyle oluşuyor.

GÜNEŞ IŞINLARINDAN VE SOLARYUMDAN KAÇININ

Cilt kanserlerinin köken aldıkları hücrelere göre ikiye ayrıldığını ifade eden Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Pınar Öztaşmelanom ve melanom dışı kanserler hakkında şu açıklamaları yaptı:

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Erken tanının, deri kanserinin etkili tedavisinde ilk ve en önemli adım olduğunu söyleyen Doç. Dr. Pınar Öztaş, dermatoloji uzmanına mutlaka muayene olunması gereken deri değişikliklerini şu şekilde sıraladı:

KÜÇÜK TEDBİRLER İLE DERİ KANSERİNİ ÖNLEMEK MÜMKÜN

Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Pınar Öztaşderi kanserine ilişkin alınabilecek 4 tedbiri de paylaştı: 

  1. Yüz ve vücuttaki pigmente lezyonlara dermoskopik inceleme yapılmadan lazer uygulamaları yaptırmayın.
  2. Düzenli olarak güneş koruyucu kullanın.
  3. Geniş kenarlıklı şapka takın.
  4. Kuşkulu lezyonlarda mutlaka bir dermatoloğa başvurun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —