Demirci'de iki bin yıllık tarihi çınarın gölgesinde eserlerini sergilediler
Demirci ilçesinde halk eğitim merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünler, 2 bin yıllık tarihi çınarın gölgesinde sergilendi.
Demirci Halk Eğitimi Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Tekeler Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 2 bin yaşında olan tarihi anıt çınarın gölgesinde sergi ve atölye çalışmaları düzenlendi. Serginin açılışı Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Çetinkaya ve mahalle Muhtarı Abdurrahman Ünlü tarafından yapıldı. Sergide nakış, ebru, kat'ı, örgü, çini, minyatür halı, ahşap boyama, pastacılık, dikiş kurslarına ait eserler sergilendi. Yoğun bir katılımın olduğu sergide kırsal mahalle ilkokulunda öğrenim gören öğrenciler de usta öğreticilerle birlikte el sanatları ile ilgili atölye çalışması yaptı. Usta öğretici ve kursiyerler tarafından kurslarda hazırlanan çeşitli hediyeler Tekeler İlkokulu öğrencilerine hediye edildi.
Sergiyi gezen Belediye Başkanı Erkan Kara, eserleri hazırlayan kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Taştekin yaptığı açıklamada, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği kırsal mahalleler de yaygın hale getirmek amacı ile Tekeler Mahallesi'ndeki anıt çınar ağacının altında düzenledik. Etkinliğimiz en önemli amaçlarından birisi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında birleştirilmiş sınıf ilkokul öğrencilerine fırsat eşitliği sunmak için beceri temelli etkinlikler gerçekleştirmelerini sağlamak. Amacımız hazırlanan eserlerimizi kırsal mahallelerdeki gençlerimiz ve vatandaşlarımızın da görerek kurslarımıza ilgi duyarak katılmasını sağlamak" dedi.



Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 23.05.2025 14:48:00 1012 0
Tarih: 23.05.2025 14:48 Güncelleme: 23.05.2025 14:48
Haberi Sesli Oku