Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ve Akhisar Belediyesi`nin öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren Roman derneklerinin katılımıyla ``Birlik Çalıştayı`` gerçekleştirildi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ve Akhisar Belediyesi`nin öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren Roman derneklerinin katıldığı "Birlik Çalıştayı" düzenlendi.

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı`nda yapılan çalıştaya Ak Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir`in yanı sıra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ilçe belediye başkanları ile kent merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren bir çok Roman derneğinin üyeleri katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Başkanı Selçuk Özdağ, yaptığı konuşmada, kentte her milletten birçok kişiyle aynı kültürü yaşadıklarını, Roman vatandaşların sıkıntılarını ve dertlerini dinlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Manisa`da 30-40 bine yakın Roman vatandaş bulunduğunu dile getiren Özdağ, "Roman kardeşlerimizin dertlerini dinledik. Kardeşlerimiz işsizlik, eğitim ve barınma konusunda bizlerden talepte bulundular. Kardeşlerimizi çeşitli alanlarda istihdam etmek istiyoruz. Roman vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel problemleriyle yakından ilgileneceğiz" diye konuştu.

Saruhanlı Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Eskici ise Romanların dertlerinin konuşulup tartışılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Artık biz ötekileştirilmekten bıktık. Bugün burada sorunlarımızı anlatmak ve çözüm bulmak için bir araya geldik" dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin iddianamede son durum

Saruhanlı'da vefat...

Kırkağaç'ta sağlık memuru hastanede ölü bulundu

Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 30.11.2013 17:35:51 616 0
Tarih: 30.11.2013 17:35 Güncelleme: 30.11.2013 17:35
Haberi Sesli Oku