- HAŞERELERİN SARDIĞI FIRINDAN BOZMA İŞLETMEDE KÜFLÜ EKMEKLERİN DE DEPOLANMASI DİKKAT ÇEKTİ 
- GÜNDE YAKLAŞIK 12 BİN EKMEĞİN ÜRETİLDİĞİ İŞLETME CEZAİ İŞLEMİN UYGULANMASININ ARDINDAN MÜHÜRLENDİ
MANİSA - Manisa'da bir ihbarı değerlendiren zabıta ve polis ekipleri, hayvan damında hayvan yemiyle ekmek üretimi yapan bir işletmeye yaptığı operasyonla hijyensiz koşullarda üretilmiş çok sayıda ekmeğe el koydu. 
Manisa Yunusemre Beledeyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, polis ve Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri kendilerine gelen ihbar üzerine hijyensiz koşullarda ekmek üretimi yapan bir işletmeye baskın düzenledi. Barbaros Mahallesi Dolgun Kümeevleri mevkiindeki bir hayvan damına gece saat 01.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 20 kişilik ekip, damın etrafındaki çitlerden atlayarak suçüstü baskın yaptı. Salihli Ekmeği” adı altında sağlıksız ortamda üretilen ekmeklerin imal edildiği bölüme giren ekipler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Bir anda karşılarında ekipleri gören işletme çalışanları, neye uğradıklarını şaşırırken kendilerinin sadece ekmek parası için çalıştıklarını söyledi. Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar'ın, Ruhsatınız nerede ?” sorusuna işçinin, Eskiden ruhsat mı vardı” cevabı vermesi dikkat çekti. Çalışan iki kişi daha sonra zabıta ekipleri tarafından üretmek için hazırladıkları hamur masasından uzaklaştırıldı.
EKMEK İÇİN HAZIRLANAN HAMURA HAYVAN YEMİ KARIŞTIRIYORLAR
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, sağlıksız ortamda ekmeklerin üretildiği bölümü inceledikten sonra, üretilen ekmeklerin saklandığı depoya girdi. Ekmeklerin saklandığı bölümde küflenmiş ekmekleri tespit eden Şişmanlar, ayrıca ekmeklerin renklendirilmesi için beyaz una karıştırılan hayvan yemini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Zabıta Müdürü Şişmanlar, kalitesiz un olarak tabir edilen beyaz unun içerisine ekmeği renklendirmek amacıyla hayvan yemi kullanılarak halkın sağlığıyla oynandığını ifade ederek, Bu şartlarda üretilen ekmeği biz halkımıza yedirtmeyiz. Burada ekmeği renklendirmek için kullanılan hayvan yemi de bulunuyor. Bu hayvan yemlerini hamura karıştırıp ev ekmeği rengini almasını sağlıyorlar yönünde şikayette almıştık. Halkımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz. Menşei belli olmayan, üzerinde nerede üretildiği yazmayan ekmekleri halkımız almasınlar.” dedi. Haşerelerin sardığı fırından bozma işletmenin hemen yanında bulunan koyunlar da dikkat çekerken, işletme çalışanlarının ekmek üretilen bölümde giysilerinin ortalıkta saçılmış şekilde görülmesi, ekipleri şaşırttı. Kaçak fırında yapılan incelemede fırının işletmecisi Y.A.' hakkında da ceza işlem uygulandı. Operasyon sonunda sağlıksız ortamda üretilen ekmekler ve üretilmeye hazırlanan hamurlar zabıta ekipleri tarafından el konulduktan sonra imalathane ve ekmeklerin saklandığı bölüm mühürlendi.
GÜNDE 12 BİN ADET EKMEK ÜRETİLİYOR''
Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, kaçak fırında günlük olarak 12 bin ekmek üretildiğini kaydederek, Kaçak işletmenin sahibine, şuanda gerekli yasal işlemler yapıldı. İmalat edilen 182 adet altılı ekmeklere el koyduk. Fırını, ocağı ve binayı tamamen mühürlüyoruz. Tekrar buraya gelip açma gibi şansları yok. Eğer açarlarsa savcılığa suç duyurusunda bulanacağız. Bu şartlarda baskını yapmış olmasaydık bu ekmekler satılacaktı. Burada günlük olarak 12 bin adet ekmek üretiliyor. Bu ekmekler pazarlarlarda, marketlerde ve bakkallarda satılıyor. Bu ekmekler sağlıksız ortamda depolanıyor, sağlıksız bir şekilde poşetleniyor. Nerede üretildiği belli olmayan, üzerinde nerede imal edildiği yazılmayan ekmekleri halkımızın almasını istemiyoruz. Bu konuda halkımızı uyarıyoruz.” dedi.



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.04.2015 09:51:26 1672 0

Tarih: 09.04.2015 09:51 Güncelleme: 09.04.2015 09:51
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00