Anahtar Kelimeler: 0

Dallas Çiftliği’nin Satışı…

KARAR ASKIYA ALINDI

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçe sınırları içinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait 553 dekarlık arazinin satış kararının askıya alındığı bildirildi.

 

Manisa İl Genel Meclisi’nin Saruhanlılı Üyesi Mehmet Baltacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dallas çiftliği olarak bilinen ve bir süre önce satılmasına karar verilen arazinin satış kararının askıya alındığını belirtti.

 

İçinde süt işleme tesisi, soğuk hava depoları ve salça işletmesinin de bulunduğu bu arazinin geçmişte Saruhanlı Belediyesine ait olduğunu anımsatan Baltacı, 12 Eylül 1980 darbesi döneminde söz konusu arazinin İl Özel İdaresi’ne devredildiğini hatırlattı.

 

İl Genel Meclisi’nde yapılan görüşmelerde, ilk etapta bu arazinin 60 dekarının Saruhanlı Belediyesine geri verilmesinin, kalan 493 dekar arazinin satılmasının planlandığını ifade eden Baltacı, şunları kaydetti;

 

“Yapılan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda, söz konusu arazinin birinci sınıf tarım arazisi sınıfında olması sebebiyle, arazinin ifraz edilmeksizin, bütünlüğünün korunarak satışının yapılmasının muhtemel tarımsal yatırımlar açısından daha faydalı ve verimli olacağı düşünüldü.

 

Ancak bu süre zarfında Manisa Büyükşehir statüsü kazandı. İl Özel İdaresi’nin kapanması ve mülkiyetimizdeki gayrimenkullerin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gündeme geldi. Bu bakımdan bu durumlar da göz önüne alınarak satış kararı askıya alındı.”

 

Bu arada Saruhanlı Belediyesi de bir süre önce, söz konusu araziyi geri almak için İl Özel İdaresi’ne başvuruda bulunmuş ancak olumlu sonuç alamamıştı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
15.01.2013 17:19:42 551 0

Tarih: 15.01.2013 17:19
Haberi Sesli Oku
6.05.2025 15:15:00