SARUHANLI - Türkiye`de demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması amacıyla, Saruhanlı İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun aldığı karar kapsamında Saruhanlı da ki Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına ‘Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları’ eğitim semineri verildi. 

Saruhanlı İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Manisa Barosu üyelerinden Avukat Mustafa Karabıyık, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına sinevizyon eşliğinde ‘Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları’ semineri verdi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Karabıyık, bütün insanların temel hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini belirterek, “Devletin asli görevi insan hak ve özgürlüklerini korumaktır. Demokratik vatandaşlıkta ötekileştirici ve aşağılayıcı davranış yerini, birbirini anlayan, birbirlerinin haklarına saygı duyan sürece bırakmıştır ihtilaflı konularda şiddete başvurmadan çözüm üretmek zorundayız. Toplumlar farklılıklar içerisinde kardeşçe yaşamalılar.” dedi.

Karabıyık, şunları söyledi; “İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine “ İnsan Hakları” denir. İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır. Bu tür ayırımların yapıldığı toplumlarda kavga, çatışma, isyan eksik olmamıştır. İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet, özgürlük düşüncesi yaygınlaştıkça bu konuyla ilgili mücadeleler de artmıştır.”

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; Daire müdürlerine insan hakları konusunda büyük görevler düştüğünü belirterek bu nedenle geniş kapsamlı bir şekilde ‘Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları’ toplantısını bu gün burada icra ettik. Sanırım verimli bir seminer gerçekleşti. 

OĞUZHAN KÖKCÜOĞLU 



Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 5.07.2014 08:01:04 684 0
Tarih: 05.07.2014 08:01 Güncelleme: 05.07.2014 08:01
Haberi Sesli Oku