Anahtar Kelimeler: Enerji Tüketimi Verimli

SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa merkez Akpınar İçme Suyu Üretim Tesisini daha verimli hale getirmek ve elektrik giderlerinde tasarruf sağlamak adına tesiste ön etüd çalışmalarına başladı. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Kemal Anaç da, hedeflerinin daha az enerji tüketimi ile içme suyunu hanelere daha verimli bir şekilde ulaştırmak olduğunu belirtti. Anaç, ayrıca elektrik giderlerinde yaşanacak tasarrufun kurum bütçesine ciddi oranda katkı sağlayacağını söyledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu üretim tesislerini modern bir yapıya kavuşturmak için yoğun mesaisine devam ediyor. Bu kapsamda Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, Manisa merkezin su ihtiyacını karşılayan önemli tesislerden biri olan Akpınar İçme Suyu Üretim Tesisinde daha teknolojik bir sistem kurulması için önemli bir adım daha attı. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Kemal Anaç da, teknik personel ile tesiste incelemelerde bulundu.

Elektrik giderleri azaltılacak

Akpınar’daki tesiste yer alan panoların her birine sayaç takılarak anlık enerji tüketimi hesaplanacak. Aynı zamanda Akpınar’da bulunan motopomplar ile Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisi noktasında yer alan sondajların her birinde de debimetre ile ölçüm yapılıp hattan geçen suyun miktarı tespit edilecek. Elde edilecek olan verilerin ışığında tesisin elektrik giderinin azaltılarak hatta verilen suyun debisini artıracak modern bir sistemin inşasına başlanacak.

Enerji verimliliği sağlanacak

Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Kemal Anaç, il genelinde içme suyu tesislerini adım adım modernize etmek için çalıştıklarını ifade ederek, “İlimizde içme suyu temini yeraltı sularıyla karşılanıyor. Bu yeraltı sularının şebekelere ulaştırılmasında ciddi bir elektrik tüketimi yaşanıyor. Biz de idare olarak enerji verimliliğini sağlayarak elektrik giderlerini minimize etmek için projeler hazırlıyoruz. Akpınar İçme Suyu Tesisimizde de enerji verimliliğini sağlamak için bir projenin daha temellerini atıyoruz. Tesisimizde elektrik tüketimini en küçük ayrıntısına kadar tespit etmek için titiz bir çalışmaya başladık. Hedefimiz daha az enerji tüketimi ile daha fazla suyu hanelere ulaştırmak. Düşüreceğimiz enerji giderleri ile ciddi oranda bir tasarruf sağlayacağız. Kurum bütçesine artı olarak yansıyacak bu durum başka alanlarda yeni yatırımların hayata geçirilmesini sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün önderliğinde attığımız adımlar doğrultusunda kazanan yine Manisalı hemşerilerimiz olacak” dedi.



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 23.06.2020 10:38:00 1034 0

Tarih: 23.06.2020 10:38 Güncelleme: 23.06.2020 10:38
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00