Cumhur İttifakı Saruhanlı’da seçime firesiz girecek!

MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Saruhanlı’daki Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi adaylıkları ile ilgili tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tosuner’in hedefinde muhalefet vardı.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in, “Saruhanlı'da AK Parti ve MHP'li 8 meclis üyesi adayı düşürüldü.” şeklindeki açıklamalarına cevap verdi. MHP’li Tosuner yaptığı açıklama ile 8 meclis üyesi adaylığının kabul edildiğini ifade ederek, “Mağdur edebiyatı yaparak buradan da istediği sonucu elde edemeyen siyasetin utanç vesikaları, kendi beceriksizliklerini halı altına süpürmek amacıyla itirazda bulunmuşlardır. Manisa İl Seçim Kurulu toplanarak; ilgili 8 belediye meclis üyesi adayımız hakkında Manisa İli Saruhanlı İlçesi seçim çevresinden belediye meclis üyesi adaylıklarının kabulüne karar vermiştir.” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da siyaset kazanı kaynamaya devam ediyor. Özellikle Saruhanlı’da CHP Saruhanlı Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in listelerin yetişmemesi ile seçime girememesi, Saadet Partisi’nden seçime girmeye çalışmasının reddedilmesi ve beraberindeki gelişmeler ülke çapında yankı uyandırmıştı.

 “BAZI SİYASİ PARTİLERCE ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ ENGELLENMESİ SÖZ KONUSU”

Geçtiğimiz günlerde ise CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Saruhanlı’da Cumhur İttifakı mensubu 8 meclis üyesi adayının yaptıkları itirazlar sonucu adaylıklarının düşürüldüğünü açıklamıştı.

Manisa İl Seçim Kurulu’nun son toplantısı sonrası karar verildi. 5’i MHP’den, 3’ü de AK Parti’den olmak üzere 8 belediye meclis üyesi adayının seçimlere girmesine karar verildi. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, muhalefete yüklendi.  MHP’li Cüneyt Tosuner şöyle konuştu: “Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde Türkiye, Mahalli İdareler seçimlerine gidecektir. Ülkemizin her bir köşesini üretken belediyecilik vizyonu ile tanıştırmak için Cumhur İttifakı Adaylarımızla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrının temellerinin atıldığı bu süreçte, Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli’nin ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın iradeleri ile kurulan Cumhur İttifakımıza, aziz milletimizin 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gösterdiği teveccüh, hiç şüphesiz önümüzdeki yerel seçimlere de yansıyacaktır. İnanıyoruz ki, Türk ve Türkiye Yüzyılına giden tarihi yolda milletimiz; merkezden yerele tam bir uyumun sağlanması adına Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm adaylarına görev verecektir. İnançla, azimle, kararlılıkla, “güçlü merkez, güçlü yerel yönetim” anlayışıyla ve bugüne kadar milletimize eksiksiz hizmet etmenin verdiği gururla bir kez daha Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Cengiz Ergün'e ve 17 ilçemizde de Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adaylarımız için oylarınıza talip olduğumuzu belirtmek isterim. Bu doğrultuda dinlenmeksizin çalışmalarımıza devam ederken bazı siyasi partilerce üretken belediyecilik ve gerçek belediyecilik anlayışının engellenmesi söz konusudur.”

CUMHUR SARUHANLI’DA TAM KADRO

Saruhanlı’da meydana gelen değişimlere ilişkin konuşan MHP’li Tosuner, 5’i MHP’den 3’ü AK Parti’den 8 belediye meclis üyesi adayının alınan karar sonucu seçimlere gireceğini söyleyerek, “Kamuoyunun da malumu olduğu üzere geçtiğimiz günlerde Saruhanlı İlçemizde bazı hadiseler yaşanmıştır. Sözde milletimize hizmet etme gayesiyle yola çıkarak, terör iltisaklı partilerle DEM’lenip meclis üyesi adaylıkları için liste pazarlığına oturanlar, belediye başkanı adaylığının müracaatını bile saatinde yetiştiremeyerek; belediye başkanı adayı gösterememişlerdir. Hal böyle iken bu sorumsuzlar, hileli yollara başvurup kendi adaylarını başka partilere pazarlayacak kadar acizdir. Mağdur edebiyatı yaparak buradan da istediği sonucu elde edemeyen siyasetin utanç vesikaları, kendi beceriksizliklerini halı altına süpürmek amacıyla; 5’i Partimizden, 3’ü de Ak Parti’den olmak üzere 8 belediye meclis üyesi adayımız hakkında itirazlarda bulunmuştur. Gelen itirazlar nedeniyle Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu toplanarak; ilgili meclis üyesi adaylarımız için Manisa İli Saruhanlı İlçesi seçim çevresinden belediye meclis üyesi adayı olamayacaklarına karar vermişti. Ancak Cumhur İttifakımızın değerli hukukçuları, Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karara karşı Manisa İl Seçim Kurulu’na itiraz ettiler. İtirazlarımız üzerine Manisa İl Seçim Kurulu toplanarak; ilgili 8 belediye meclis üyesi adayımız hakkında Manisa İli Saruhanlı İlçesi seçim çevresinden belediye meclis üyesi adaylıklarının kabulüne karar vermiştir. İl Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu hükmün Saruhanlılı hemşerilerimize ve Manisamıza hayırlı olmasını diliyor; hak, hukuk, adalet çığırtkanlığı yapanların resmi makamlarca verilen kararı saygıyla karşılayacaklarına inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların muhalefete sandıkta cevap vereceğini söyleyen MHP’li Tosuner son olarak, “Çeşitli tezviratlarla ve ayak oyunlarıyla ülkemizin Türkiye Yüzyılına doğru kutlu yürüyüşüne mani olmaya çalışanlar ne yaparlarsa yapsın, milletimizin Cumhur İttifakına olan inancını sarsamayacak, güçlü ses ve irademizin karşısında duramayacaklar. Büyük Türk Milleti oynanan oyunların farkındadır ve bu gafillere de gereken cevabı sandıkta verecektir.” ifadelerini kullandı.



Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 29.02.2024 17:36:00 1145 0

Tarih: 29.02.2024 17:36

Haberi Sesli Oku